22_03_29_erdmost_nincskep

Több mint száz szabálytalanság nyáron Pest megye útjain

22_03_29_erdmost_nincskep

Több mint száz szabálytalanság nyáron Pest megye útjain

Több mint száz esetben talált valamilyen szabálytalanságot a Pest Megyei és a Fővárosi Kormányhivatal, illetve a rendőrség, amelyek egymással együttműködve derítettek fel műszaki szabálytalanságokat a Pest megye útjain közlekedőknél.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint a Pest Megyei Kormányhivatal honlapján megjelent, a legnagyobb számban pótkocsit, nyergesvontatót, illetve tehergépjárművet ellenőriztek és több mint száz esetben találtak valamilyen szabálytalanságot a hatóságok. A közúti közlekedést különösen veszélyeztető állapota miatt három jármű műszaki vizsgáját érvénytelenítették.

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott elmondta, a vizsgált járművek több mint fele volt hazai forgalomban és a belföldi közúti szolgáltatás-ellenőrzések száma meghaladta az ötszázat. A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője hozzátette, mintegy húszmillió forint közigazgatási bírságot szabtak ki az ellenőrzések során.

A leggyakoribb hiányosságok a gumiabroncsot és fékberendezést, valamint a kormányberendezést, az alvázat és a kipufogórendszert érintették. Pozitív változás, hogy a nyáron ellenőrzött buszoknál nem találtak szabálytalanságot.

A hatóság munkatársai továbbra is fokozottan ügyelnek a közlekedés biztonságára, hogy mindenki épségben eljusson a tervezett úti céljához.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email