22_03_29_erdmost_nincskep

Spéth Géza válaszolt a kérdésekre

22_03_29_erdmost_nincskep

Spéth Géza válaszolt a kérdésekre

A Szent Gellért Napokra vonatkozó közleményével kapcsolatban Spéth Géza, Diósd polgármester közösségi oldalán tette helyre a téves feltételezéseket, és választ ad a számtalan felmerült kérdésre is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Spéth Géza, azt kéri a lakosoktól, hogy a felesleges hangulatkeltés helyett próbáljanak meg örülni annak, hogy ha korlátozásokkal is de lehetőség nyílik kikapcsolódásra, közös idő eltöltésére.

„Valamennyiünk mögött nehéz időszak áll és sajnos az előrejelzések alapján a pandémia az előttünk álló hónapokban is velünk marad.” – olvasható a polgármester posztjában, majd rátér a felmerült kérdések megválaszolására is:

Felvetődött, hogy miért csak védettségi igazolvánnyal látogatható a rendezvény.

A rendezvény területére való belépés szabályait nem helyi szinten határoztuk meg, hanem a hivatkozott 484/2020. (XI.10.) számú kormányrendelet szabályozza a zenés-táncos rendezvényen való részvétel szabályait. A rendelet betartását a rendőrségnek joga van ellenőrizni és amennyiben védettségi igazolvány nélküli személy tartózkodik a rendezvény területén akkor a szervező – jelen esetben az önkormányzat – valamint a szabályszegő is komoly pénzbüntetésre számíthat.  A Hősök terén, az augusztus 20-i ünnepségsorozaton, a sportrendezvényeken, egyéb szabadtéri rendezvényekre vonatkozó részvételi szabályokat, az azok alóli kivételek Magyarország Kormány állapítja meg.  A szomszédos településeken megtartott zenés-táncos rendezvények is csak védettségi igazolvánnyal látogathatók.

 Felvetődött, hogy a lezárások miatt a gyógyszertár, a kisbolt nem lesz megközelíthető.

A gyógyszertár, a kisbolt és a téren lévő éttermek, a Polgármesteri Hivatal, a Kormányablak, az Egészségház, bank auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgaták a terület lezárása alatt is megközelíthetőek, elérhetőségük nem korlátozott.

Felvetődött, hogy a falunapokon nincs korlátozás, akkor ezen a rendezvényen miért lesz.

A vonatkozó jogszabályok szerint a falunap olyan rendezvény, amelyet 5000 főnél nem nagyobb lakónépességű település önkormányzata szervez, és a rendezvényt szabadtéren tartják. A falunapokon egyszerre egy időben 1500 fő lehet jelen. Diósd lakosságszáma 2021. január 1-jén közzétett adat szerint 11.400 fő, tehát falunap Diósdon nem szervezhető.

 Felvetődött, hogy önkormányzati forrásból miért rendezvényre költünk pénz.

A Szent Gellért Napok rendezvény lebonyolítására 9,5 millió forint támogatást nyert az önkormányzat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől. Két éve nem tarthattunk szinte semmilyen közösségi rendezvényt, így igyekeztünk minden korosztály számára lehetőséget biztosítani a közös idő eltöltésére.

Felvetődött a VIP sátor létjogosultsága.

A nevezett sátor a Német Nemzetiségi Önkormányzat kérésre kerül felállításra, a szombat délután tartandó műsoruk időtartamára. Ezt követően a sátor lebontásra kerül, VIP sátor a rendezvény során nem lesz.

Felvetődött a kérdés, hogy a település így is zsúfolt, miért kerül bevezetésre további lezárás.

A rendezvény időtartamára kerül sor lezárásra, amely 3 és fél napot jelent. „Azt gondolom, hogy ez az időszak tekintettel arra, hogy döntő többsége hétvégére esik valamennyiünk számra elfogadható.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email