22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb telefonos csalókra figyelmeztetnek

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb telefonos csalókra figyelmeztetnek

Ha azzal hívja fel egy „banki alkalmazott”, hogy gyanús pénzmozgást észleltek számláján, ne dőljön be, hanem egyből tegye le a telefont és értesítse a hatóságokat – hívja fel a figyelmet a Magyar Rendőrség közösségi oldalán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint írják, a legújabb csalási módszer szerint egy „banki alkalmazott” hív fel bennünket azzal, hogy gyanús pénzmozgást észleltek a számlánkon, többségében online vásárlásokat kezdeményeztek rajta, ezért a „banki alkalmazottal” közösen kell ellenőriznünk mi történt. Ilyen esetben tegyük le a telefont!

Ezt követően jelentse be a csalók hívását a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon.

„Ha nem szakítod meg a hívást, azzal folytatódik a történet, hogy leegyeztetitek a kártyaszámodat, majd a probléma elhárítása érdekében megkérnek, hogy töltsd le a TeamViewer vagy az AnyDesk programot, ezzel távoli hozzáférést biztosítva a gépedhez. Amikor ez kész és már látnak minden lépést, adatot, amit a számítógépeden vagy a telefonodon végzel, nyilván szükséges lesz belépni a netbankodba, hogy megszerezzék az azonosító adatokat és már mehetnek is az utalások, internetes vásárlások – a te károdra. A tranzakciók végeztével még szépen megkérnek, hogy töröld a programot, így eltünteted a nyomaikat. Ráadásul nem elég, hogy a pénzedtől megfosztanak, még az idődet is rabolják, ugyanis ezek a hívások akár órákig is eltarthatnak”

– figyelmeztet a rendőrség, amely azt kéri a lakosoktól, legyenek körültekintőek és már a történet elején szakítsák meg a hívást, vagy netbankon keresztül, vagy a számlákat kezelő bank telefonos ügyfélszolgálatán keresztül ellenőrizzük számlánkat.

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email