22_03_29_erdmost_nincskep

Úgy fest, jó évük van a borkedvelőknek

22_03_29_erdmost_nincskep

Úgy fest, jó évük van a borkedvelőknek

Egy, másfél héttel ezelőtt elkezdődött a szüret Érden is. Mint Martonosi Tamástól, a Pincetulajdonosok Érdi Egyesületének alelnökétől megtudtuk, jó évük van a szőlővel, borral foglalkozóknak, hiszen a mennyiséggel és a minőséggel sincs probléma.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Martonosi Tamás az Érd Tv-nek elmondta, a korai fehér fajtákkal kezdték el a szüretet, de már a rozét is elkezdték leszedni. Hozzátette, úgy tűnik, jó évük van, hiszen a mennyiség és a minőség is jó, és ha időben szedik le, a gombás megbetegedések sem fertőzik a szőlőt.

Hangsúlyozta, az elmúlt évekhez képest jobb borokat tudnak produkálni és már nekiálltak a feldolgozásnak is. Sőt, napokon belül megjelennek az első új borok is, amik még fogyasztásra viszont nem alkalmasak.

Martonosi Tamás elmondta azt is, a pincesor borászai a környező tájegységnek megfelelően vásárolnak szőlőt, de a Budai borvidéken belül minden borhoz szükséges alapanyag rendelkezésre áll és vannak is parcelláik is. Az érdi határban 8-10 hektáron van szőlő, ahol teljes a paletta, azaz a fehér és vörös minden fajtája megtalálható.

A Pincetulajdonosok Érdi Egyesületének alelnöke megjegyezte, a Duna kedvező élettani hatása miatt az érdi jó szőlőterületnek minősül.

„Mi is haladunk a trendekkel, mint az ország más területein. Azt veszem észre, hogy a fűszeres fehérborok nagy teret nyernek mostanában, gondolok itt az Irsaira, a Cserszegire, de a rozék továbbra is kedvencek és ami az utóbbi pár évben megjelent, gyöngyöző- vagy habzóborok is nagy slágernek örvendenek a fogyasztók körében”

– fogalmazott Martonosi Tamás az aktuális trendekkel kapcsolatban.

Elmondta azt is, egyesületük alapvető funkciója, hogy egységet kovácsoljon a pincetulajdonosokból és akinek szőlője, bora vagy pincéje van, az időről időre eszmét cserél egymással.

A szeptember 18-i szüreti mulatsággal kapcsolatban úgy fogalmazott, nem csak az utcán és a színpadon lesznek jelen, mert ezúttal pincékre szabottan lesznek műsorok, hogy a látogatókat bevonzzák a pincékbe is.

A szüreti mulatság részletes programja ide kattintva érhető el!

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email