22_03_29_erdmost_nincskep

A minimálbér és bérminimum emelése a cél

22_03_29_erdmost_nincskep

A minimálbér és bérminimum emelése a cél

Hamarosan elkezdődnek a tárgyalások a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi összegéről. Palkovics Imre, a MOSZ elnöke szerint az lesz a mostani tárgyalások tétje, hogy 2022-ben eléri-e a minimálbér a kétszázezer forintot, a bérminimum pedig a 260 ezer forintot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában úgy fogalmazott: a szakszervezetek messzemenőkig támogatják a kormánynak azt a szándékát, hogy

a jelenlegi 167 ezer 400 forintos minimálbér egy vagy két lépcsőben, vagyis akár már 2022-től elérje a bruttó kétszázezer forintot.

Ez összességében húszszázalékos béremelést jelentene. A jóval több munkavállalót érintő, középfokú végzettséghez kötött garantált bérminimum (aminek jelenlegi mértéke 219 ezer forint) ugyanekkora emeléssel pedig átlépné a 260 ezer forintot.

Sőt a magyarországi keresetek jelentős felzárkózását eredményezné a lépés, mivel egy ekkora mértékű emelés már a bérskála szinte egészére felhajtó hatással van szerinte. Ez azt jelenti, hogy a minimálbérek fölött kereső munkavállalóknak is emelkedne a bére, vagyis összességében csaknem kétmillió ember jövedelme lehet magasabb jövő évtől.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email