22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: jelentős változásokkal indult a felkészülés

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: jelentős változásokkal indult a felkészülés

Gia Form-VMG DSE néven indul a férfi kosárlabda NB II 2021/22-es idényében az érdi kosárlabdacsapat, amelynek keretében jelentős változások voltak a nyár folyamán, hiszen négyen távoztak, de már ugyanennyien érkeztek is az egyesülethez.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Valaczkay Gábortól, a Gia Form-VMG DSE vezetőedzőjétől megtudtuk, a csapat múlt héten kezdte meg a felkészülést az előttünk álló idényre. Az együttestől távozott Vida Zoltán, aki sérülése után visszatért szülővárosába, Nyíregyházára, Kerényi Gergő Székesfehérváron dolgozik tovább, míg Morauvszki Gergely és Stork Dávid családi okok miatt nem folytatják az egyesületnél.

Ellenben az előző évi keretből Miháczi Ádám, Nyitrai Ákos, Takács Áron, Darabant Zsolt, Naser Ali Ahmed, Mágori Ferenc és Nagy Domonkos idén is a VMG DSE-t erősíti, illetve hamarosan csatlakozik a társakhoz a sérülésből visszatérő Mario D’Avino, illetve Nedim Samic is.

Rajtuk kívül pedig eddig négy új játékossal erősítettek, hiszen Gödről igazolták Tóth Attilát, Békésről Szabó Balázst, a BEAC-ből Felházi Barnát, az MTK-tól pedig Majzik Barnabást. Valaczkay Gábortól megtudtuk azt is, még tárgyalnak egy NB I-es centerrel is, aki a tervek szerint edzőként is dolgozna a klubnál.

A vezetőedző kiemelte, sikerült megállapodniuk a Gia Form szerszámgyártóval, amely a 2021/22-es idényben névadó szponzora lett az egyesületnek, amely így Gia Form-VMG DSE néven fog szerepelni.

Az utánpótlással kapcsolatos változás, hogy az U14-es fiúk az U16-os korosztályba lépnek, akik mellett az U16-os lány és az U18-as fiúcsapat is megmarad, de szeretnének egy U12-es korosztályt is indítani, amelyhez toborozzák a játékosokat.

„Amíg a vírus veszély fennáll a röplabdásoktól külön napokon tartjuk edzéseinket” – tért ki rá Valaczkay Gábor, aki a felnőtt csapat szezonjával kapcsolatban úgy fogalmazott, az új emberek beépítéséhez türelem és idő kell, de ha sérülés nélkül megússzák, akkor a tavalyinál jobb eredményt érhetnek el.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email