boksz

Ökölvívás: egri pofonpartival kezdődik a hangolódás az ob-ra

Hosszú versenymentes időszak után hétvégén újra szorítóba lépnek az Érdi Box Klub ökölvívói, akik az egri pofonpartin már a szeptember végén rendezendő ifjúsági országos bajnokságra is készülnek.

„Az edzések egész nyáron zajlottak, úgyhogy nem álltak meg a srácok, viszont az ifjúsági országos bajnokságot előrébb hozták és az október-novemberi rendezés helyett az október közepén rendezendő kontinentális verseny miatt előrehozták a magyar bajnokságot, amely így válogatóverseny lesz az Európa-bajnokságra”

– kezdett bele az Érdi Box Klub vezetőedzője, Dobrádi Zsolt, aki lapunknak elmondta, az ob előtt az egri pofonparti mellett a Budapest Bajnokságon is kesztyűt húznak az érdiek.

„Ez nekünk szerencsére egy úgymond szokásos nyári formában tartó időszak volt”

– tette hozzá a vezetőedző.

Az ÉBK két öklözője, a 75 kilóban induló másodéves ifi, Szigetvári Bendegúz és az elsőéves 67 kilogrammos mezőnyben induló Sipos Richárd között nincs sok súlybeli különbség, amelynek köszönhetően edzésen színvonalas edzőpartnerrel készülhetnek az öklözők. Dobrádi Zsolt hozzátette, az egyesületben ott van még kesztyűpartnernek a két szintén hasonló súlyú Dragonya Dávid és Pócza Milos is, akik ellen szintén értékes tapasztalatokat szerezhetett Szigetvári és Sipos.

Mint a vezetőedző megemlítette, az is előfordult, hogy a 60 kilogrammos női ökölvívó, Bicskei Doroti is kesztyűzött a fiúkkal.

„Most az a cél, hogy kicsit visszakerüljenek a srácok a vérkeringésbe és  újra megérezzék, milyen más környezetben belépni a szorítóba”

– emelte ki Dobrádi Zsolt, megjegyezve, bár az edzőtermi kereteken belül jó formát mutattak a sportolók, de az egri pofonparti sokkal jobb visszacsatolást fog adni erről.

Az egri pofonpartin az Érdi Box Klub ifjúsági versenyzői közül Bicskei Doroti 60 kilóban, Sipos Richárd a 67 kilósoknál, Szigetvári Bendegúz pedig 75 kilóban lép a szorítóba.

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email