240784185_1199861873758966_8174134426626128812_n

22-en állítottak ki a Galériában

Huszonkét művész alkotásaival nyílt meg a Matéria Művészeti Társaság kiállítása az Érdi Galériában. Az alkotókban és az alkotásokban közös az anyaghasználat, ennek ellenére rendkívül sokféle alkotásokat állítottak ki. A kiállítást szeptember 18-ig lehet megtekinteni.

Mint Dréher János, a Matéria Művészeti Társaság vezetője, Munkácsy-díjas festőművész az Érd Tv-nek elmondta, a társaság még 2006-ban indult, amikor négy művésznek egyszerre volt kiállítása a szekszárdi Művészetek Házában. Akkor határozták el, hogy társaságot alakítanak, azóta pedig már 24 főre bővültek, de mindegyikükben közös a matéria használata.

Mint Dréher János elmondta, sokan használnak vegyestechnikát, már van néhány szobrászuk is, tagjaik közül pedig az Érdi Galériában 22 művész alkotása látható. Hozzátette, öt tagjuk már meghalt, de az ő műveiket is kiállítják.

Elmondta azt is, a technika különlegessége, hogy van, aki vakol, van, aki vastagon, pasztózusan fest, de van olyan alkotójuk is, aki a fogyasztói társadalom hulladékát használja fel műveiben.

A kiállítást Sinkó István festőművész nyitotta meg.

„Van egy közös mag, ami összeköti az alkotókat, az anyaghasználat, a különböző anyagok megjelenése, ami meglepi és elgondolkodtatja a nézőt, mert nem a megszokottat kapja és itt ez fokozottan érvényes, hiszen rengetegféle megoldás van, a matériák sajátos alkalmazása követhető nyomon”

– fogalmazott a kiállítással kapcsolatban Sinkó József.

A Matéria Művészeti Társaság kiállítása szeptember 18-ig tekinthető meg az Érdi Galériában vasárnap és hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között.

A kiállításon résztvevő alkotók:
Baksai József, Bartl József, Bács Emese, Bátai Sándor, Birkás István, Budaházi Tibor, Dréher Jánosm Gáll Ádám, Hajdú László, Haraszty István, Hérics Nándor, Kovács Johanna, Kovács László, Mata Attila, Mazalin Natália, Novák András, Paizs László, Pataki Tibor, Serényi H. Zsigmond, Székács Zoltán, T. Horváth Éva, Záborszky Gábor

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email