22_03_29_erdmost_nincskep

Nem sikerült az éremszerzés

22_03_29_erdmost_nincskep

Nem sikerült az éremszerzés

Szerdán az érdi kerekesszékes vívók is pástra léptek a tokiói paralimpián. Krajnyák Zsuzsa nyolcadik, míg Dani Göngyi a tizenkettedik helyen végzett párbajtőrben Örömre ad okot, hogy a női csapat tagja, Veres Amarilla paralimpiai arnyérmet szerzett a kerekesszékes vívók párbajtőr versenyében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szerdán kezdték meg szereplésüket a kerekesszékes vívók a tokiói paralimpián párbajtőrben. Az érdi Dani Gyöngyi a 12. helyet szerezte meg.

Dani Gyöngyi eredményei:

Dani Gyönyi – Suysenee Jana (THA) 0:5

Dani Gyönyi – Rossana Pasquino (ITA) 2:5

Dani Gyönyi – Tan Shumei (CHN) 2:5

Dani Gyönyi – Ludmila Vasileva (RPC) 5:2

Dani Gyönyi – Olena Fedota (UKR) 1:5

Dani Gyönyi – Ellen Geddes (USA) 2:5

 

„Az olasz vívót meg kellett volna vernem ahhoz, hogy táblára kerüljek, de olyan nagyon nem bánom, mert hogyha meg is vertem volna őt véletlenül, akkor elgondolkodtam volna rajta, hogy visszalépek, mert éreztem már az utolsó asszókban, hogy a vállamnak nem annyira jó ez. És tartalékoltam volna inkább a csapatversenyekre, azok sokkal fontosabbak. Én tőröző vagyok, de a párbajtőrcsapatban is kellek, mert nincsen más, aki helyettesítsen, hiszen arra kaptam eleve szabadkártyát. Ha már itt vagyok a párbajtőrcsapatban, akkor adtak egy lehetőséget, hogy a párbajtőr egyéniben is szerencsét próbáljak. A tőrre sajnos nem kaptam meg, az nagy szívfájdalmam, de a két csapatban igyekszem helytállni. Azokban éremesélyeket látok.”- fogalmazott az érdi sportolónő a versenyt követően.

Krajnyák Zsuzsa a 8. helyen végzett. A nyolcaddöntőben még győzni tudott, de a negyeddöntőben 15:4-es vereséget szenvedett kínai ellenfelétől. 

Krajnyák Zsuzsanna – Natalia Mandryk (UKR) 5:4

Krajnyák Zsuzsanna – Iuliia Maya (RPC) 2:5

Krajnyák Zsuzsanna – Yu Chui Yee (HKG) 3:5

Krajnyák Zsuzsanna – Carminha Oliveira (BRA) 5:2

Nyolcaddöntő:

Krajnyák Zsuzsanna – NG Justine Charissa (HKG) 15:12

Negyeddöntők:

Krajnyák Zsuzsanna – Biang Jing (CHN) 4-15

„Nagyon-nagyon sokat vívtam otthon balkezessel, arra számítottam, hogy jobban fog sikerülni, de azt gondolom, hogy én mindent megtettem. Bízom benne, hogy a tőr jobban fog sikerülni. A jobbtól nem szégyen kikapni, azt tudjuk, hogy ő azért ennek a számnak a klasszisa, hosszabb, vannak olyan adottságai, amik itt, a kerekesszékes vívásban kijönnek, nagyon hosszú végtagokkal rendelkezik, két jó lába van. Két éve vívtunk Koreában a kettőbe jutásért, akkor nem lett ekkora a különbség. Azt gondolom, hogy ebből a nagyon nehéz csoporhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgból ezt tudtam most kihozni.” – mondta Zsuzsi.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email