20210820_115629

Érd Sport Díjat érdemelt Kőrösi Ágnes tollaslabdázó

Érdi Sport Díj adományozható a város érdekében kifejtett kiemelkedő sportmunkáért, vagy nemzetközi sport teljesítményért azoknak a személyeknek, vagy csapatoknak, akik a mérhető teljesítmény mellett magatartásukkal is példaként állíthatók a város közössége elé. Az idei év díjazottja Kőrösi Ágnes.

Szent István-napján, a Magyar Államalapítás ünnepén adták át Érden a városi kitüntetéseket a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. Az Érdi Sport Díjat idén Kőrösi Ágnes kapta.

A 25 éves Kőrösi Ágnes jelenleg a világranglista 146. helyén áll. Már számos nemzetközi versenyen megmérette magát, így például Csehországban, Ausztriában, Izlandon, Észtországban és a franciaországi csapat Európa-bajnokságon is részt vett. A járvány idején született meg a döntése, hogy beáll az Érdi VSE fiatal tollaslabdázói közé. A jövőben a helyi fiatalok fejlődését is segíti edzőként.

Kőrösi Ágnes tollaslabdázni a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában kezdett Petrovits Sándor és Tinka Lajos irányításával. A kezdeti évek után több hazai csapatnál is megfordult. Kétszer a felnőtt csapatbajnokságon, kétszer pedig női párosban lett OB-győztes. A nemzetközi mezőnyben eddig Szlovákiában, Bulgáriában, Izlandon és Litvániában szerzett bronzérmeket, női párosban pedig Litvániában és Görögországban is a dobogón végzett. A világranglistán a legjobb helyezését 2017 decemberében érte el, amikor a 98. helyen állt.

Idén áprilisban, egyetlen magyarként, a legjobb 16 közé jutott a kijevi tollaslabda Európa-bajnokságon, a világranglistán top 70-es versenyzőket is legyőzve. Májusban a szlovéniai Mariborban rendezett nemzetközi viadalon ezüstérmet szerzett, négy győzelemmel egészen a döntőig menetelve az Érdi VSE tollaslabdázó tehetsége.
 

További cikkeink

Érd fosszilis kibocsátása két fontos részből tevődik össze: a fűtésből eredő kibocsátásból, ami százötvenezer tonna évente, és a közlekedésből, ami harmincezer tonna.

További cikkeink

Május 22-én, vasárnap délután ismét több száz jól öltözött motoros száll nyeregbe, hogy részt

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email