22_03_29_erdmost_nincskep

Már válogatják a buszokat

22_03_29_erdmost_nincskep

Már válogatják a buszokat

Hamarosan új buszjárat indulhat Parkvárosban a Fundoklia tér, a Bem tér és a Búvár utcai iskola érintésével. A beindításra akkor kerülhet sor, ha elkezdődik az oktatás a köznevelési centrumban a Burkoló és a Búvár utcák találkozásánál. Jelenleg a műszaki átadás-átvétel zajlik az iskolában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Július végén a kivitelező készre jelentette a munkálatokat, így elindult a létesítmény műszaki átadás-átvétele, amely jelenleg is zajlik. Ez időigényes folyamat, hiszen egy komplex, nagy intézményről van szó, benne egy új uszodával és multifunkciós tornacsarnokkal. Ennek során az önkormányzat műszaki ellenőrei alaposan átvizsgálják az épületet és annak minden berendezését, hogy a munkákat jó minőségben, rendben végezték-e el, azaz átvehetőek-e. Amennyiben nem kell pótmunkálatokat, javításokat eszközölni, úgy elindulhat az épület használatba vételi engedélyének kiadására irányuló közigazgatási eljárás, melynek során be kell szereznünk a kormányhivatal és valamennyi szakhatóság jóváhagyását az iskola, az uszoda és a sportcsarnok működtetésére – tájékoztatott a polgármester, Csőzik László korábban. 

Ha átadják az iskolát, akkor buszjárattal szeretnék segíteni a közlekedést. Júniusban megvizsgálták a lehetséges új buszvonalat, pénteken pedig egy Isuzu elektromos buszt néztek meg a képviselők a főtéren. 

A buszmustráról Balla Imre azt írta a Facebookon, hogy „Törökországban gyártják japán licensz alapján és Magyarországon építik készre az igények szerint. 8 méter hosszú és kipróbáltuk: elfér a város elég szűk pontjain is. 250.000 eurótól kezdődik az ára felszereltségtől függően, tehát nem fogunk egyből egy szakajtónyit vásárolni belőle, de figyeljük a pályázatokat és közben tárgyalunk a Volánnal és a gyártóval is, hogy a megvételen kívül esetleg milyen konstrukciók jöhetnek szóba.”

A képviselő kérdésre válaszolva azt is közölte, hogy a kisebb akkucsomagra 200 kilométert hatótávot mondanak, a nagyobbra 270-et, és ennek a mostani modellnek van napelem a tetején, amit viszont most tesztelnek. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email