22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyenes tüdőrákszűrés Törökbálinton

22_03_29_erdmost_nincskep

Ingyenes tüdőrákszűrés Törökbálinton

Az Ön életkora 50-75 év között van? Jelenleg dohányzik, vagy a dohányzásról 15 éven belül szokott le? Élete során átlagosan legalább 25 évig elszívott átlagosan napi 1 csomag cigarettát? Ha a feltett kérdések mindegyikére igen a válasza, akkor jelentkezzen az ingyenes programba!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ha a feltett kérdések mindegyikére igen a válasza, akkor fontolja meg az ingyenes Hunchest Tüdőrákszűrő Programban való részvételt! Ha van olyan családtagja, ismerőse, aki érintett lehet, hívja fel az ő figyelmét is az ingyenes szűrővizsgálat lehetőségére!

Mivel a tüdőrák gyakran alathttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgosan, tünetek nélkül növekszik, az esetek többségében olyan késői stádiumban derül ki, amikor már csak minimális eséllyel gyógyítható. Ezért nagyon fontos, hogy minél több veszélyeztetett személy vegyen részt a tüdőrák korai kiszűrésére alkalmas szűrő programokban!

A Törökbálinti Tüdőgyógyintézetben – a Hunchest Tüdőrákszűrő Program keretében – ingyenesen vehető igénybe olyan nagypontosságú, gyors és veszélytelen CT vizsgálat, melynek célja a tüdőrák korai felismerése. Ezzel a módszerrel olyan elváltozások is kiszűrhetők, amelyek más vizsgálat során – például a hagyományos tüdőszűrésnél – nem észlelhetőek. Az elkészült CT felvételt tapasztalt radiológus elemzi és betegség gyanúja esetén haladéktalanul értesíti az érintettet. Ilyenkor várakozási idő nélkül kerülhet sor kontrollvizsgálatra, illetve az egyéb szükséges vizsgálatokra.

A vizsgálatot előzetes bejelentkezés alapján olyan személyek vehetik igénybe, akik

  • 50-75 év közötti életkorúak, továbbá
  • jelenleg is dohányoznak, vagy a dohányzásról 15 éven belül szoktak le és
  • életük során átlagosan legalább 25 évig napi 1 csomag cigarettát elszívtak.

Előzetes bejelentkezés munkanapokon 8.00 – 14.00 óra között  a +36 30 131 – 5557-es telefonszámon.

A telefonos előjegyzés során a Tüdőgyógyintézet munkatársa a pontos dohányzási szokásokra, egészségi állapotra vonatkozó kérdéseket tesz fel a jelentkezőnek annak tisztázása érdekében, hogy megfelel-e a szűrővizsgálat feltételeinek.

Magyarország világelső a tüdőrák halálozás terén, a betegség által pedig az ötven évnél idősebb dohányzó, vagy korábban dohányzó emberek a legveszélyezettebbek. Közös ügyünk, hogy tegyünk ez ellen magunk, családtagjaink, ismerőseink, sőt mindannyiunk egészsége érdekében!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email