22_03_29_erdmost_nincskep

Aranymondás és bibliai történetek az evangélikus táborban

22_03_29_erdmost_nincskep

Aranymondás és bibliai történetek az evangélikus táborban

Harminc gyermek vett részt az idei evangélikus táborban az Érdi Evangélikus Egyházközség templomában, a Thököly utcában. A napközis foglalkozások középpontjában az a változás állt, amelyen keresztül bemutatták, hogy mit jelent, amikor az emberek találkoznak az Úr Jézussal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A héten húsz önkéntes segítő vett részt a táboroztatásban. Mindennap közösen tanultak aranymondásokat (biblia vers/memoriter) amik azt erősíthették a kicsikben, hogy az ige valóságosan vezet a hétköznapokban. Minél több igét tudunk kívülről, annál több élethelyzetben kaphatunk, vagy adhatunk másoknak igei útmutatást. „Különösen fontos a mai világban erősíteni a fiatal generációkban az ige iránti tiszteletet, hogy arra valóban az Úr Jázus szavaként tekintsenek.”

Labossáné Kővágó Anita evangélikus lelkész az ÉRD TV-nek elmondta, hogy mindennap bibliai történeteket meséltek a gyerekeknek, amelyeken keresztül bemutatták, milyen nagy változásokat hozhat, ha valaki találkozik az Úr Jézussal. 

Hétfőn Zákeusról hallhattak a gyerekek. Zákeus főadószedő volt, alacsony és gazdag, más adószedőknek munkaadója, de foglalkozása miatt gyűlölt ember, aki miután találkozott Jézussal kapzsiból, adakozó ember lett.

Kedden Mefibósetről meséltek a gyerekeknek, aki Dávid legjobb barátjának, Jonatánnak (Saul király) volt a fia. Jonatán, aki egy háborúban halt meg, ezt kérte Dávidtól: „Légy jó a gyermekeimhez.” Dávid idővel király lett. Dávid szeretett volna gondoskodni Jonatán fiáról, ezért befogadta őt. A történetén keresztül azt szerették volna átadni üzenetként, hogy „Isten is befogad minket a családjába, Jézus által.”

Szerdán Noéról hallhattak a táborozók. A történet szerint Isten – látva az emberek gonoszságát – szomorú volt azért, hogy „képmása” romlottá vált és úgy döntött, megtisztítja a Földet a gonoszságtól. De látta, hogy Noé becsületes, jó ember, ezért őt, feleségét, fiaikat (Sém, Hám és Jáfet) és azoknak feleségeit meg akarta menekíteni a veszedelemtől és meg akarta tenni őket a következő nemzedék atyjának. Ezért megparancsolta Noénak, hogy a föld összes állatából vegyen egy-egy párt (egy hímet és egy nőstényt), hogy a vízözön elmúltával újra legyenek majd állatok a földön. „Ahogy akkor sokan bolondnak nézték Noét és nem mentek be a bárkára, úgy ma is sokan butaságnak tartják az Úr Jézus keresztjét, pedig ez az egyetlen út, amellyel megmenekülhetünk az örök életre.” 

Csütörtökön Saulról beszélgettek az evangélikus táborban. A keresztényüldöző Saul megkapta Istentől a szükséges kegyelmet és élt is vele ahhoz, hogy Pál apostollá, a keresztények üldözőjéből a pogányok keresztény térítőjévé válhasson.

Pénteken pedig az etióp kincstárnok megtérésének története segítségével vezették  közelebb a gyerekeket Istenhez. 

Labossáné Kővágó Anita azt mondta, a legfontosabb, hogy minél több emberhez eljusson az evangélium. A legjobb visszacsatolás, amikor a gyerekek hozzák magukkal a barátaikat is. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email