22_03_29_erdmost_nincskep

​​​​​​​Jégkorong: megkezdte a felkészülést a Kárpáti Farkasok

22_03_29_erdmost_nincskep

​​​​​​​Jégkorong: megkezdte a felkészülést a Kárpáti Farkasok

Bár még javában tombol a nyár, számos szerencsés már lehűthette magát az Érdi Jégcsarnokban, hiszen megkezdte a felkészülést a 2021/22-es idényre a Kárpáti Farkasok utánpótlása, amely négy korosztályban is egy edzőtáborral kezdte a munkát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hegyi Ádám, a Kárpáti Farkasok szakmai vezetője a klub honlapján részletezte, jelenleg négy korosztály, az U12, az U14, az U16, valamint az U18-asok edzőtáboroznak. Vannak, akik száraz edzéssel készülnek ebben a melegben, de akadnak olyanok, akik már a jégpálya különböző szegleteiben gyakorolnak. Napi két jeges edzése van minden korosztálynak, ezen kívül még két száraz tréning is vár rájuk. Továbbá videó-meetingeket és csapatépítő programokat is tartanak.

A szakmai vezető kiemelte, hogy az Érdi Jégcsarnokban szinte egész évben folyhat a munka, ezúttal is tizenegyet a jégen töltenek a jégkorongozók. 

Hegyi Ádám arról is beszélt, az alapozás alatt az U12-es és U14-es korosztályoknál a kondíción is javítani kell. 

Az előttünk álló idénnyel kapcsolatban Hegyi Ádám elmondta, egyelőre keveset tudnak a szezonról, de a tavalyi versenykiírás alapján próbálják időzíteni a formát. Az U12-esek ‘A’ bajnoksága szeptember közepén, egy héttel később a ‘B’, október elején pedig a ‘C’-bajnokság is elindul.

A Kárpáti Farkasok nyáron számos szakemberrel bővítette stábját, hiszen Gyenes Dávid kapusedzőnek érkezett, de a korosztályos csapatok is három új edzőt kaptak Fekecs Norbert, Vladimir Babics és David Minarik személyében.

A klub tervei szerint idén tovább bővül korosztály szempontjából is, hiszen Fekecs Norbert a most induló U18-as csapat edzője lesz. Ezzel kapcsolatban Hegyi Ádám elmondta, már majdnem teljesen összeállt a kép, de mivel ebben a korosztályban az átigazolási időszak másképp van, mint a kisebbeknél, ezért még várják játékosok jelentkezését. 

“Mindenesetre az U16-os játékosokkal kiegészülve fogunk tudni versenyezni U18-ban. Az nagyon jó lehetőség az U16-os játékosok számára, hogy egy korosztállyal feljebb is ki tudják próbálni magukat, fejlődni tudnak”

– húzta alá Hegyi Ádám, aki elmondta azt is, hogy a felkészülés alatt minden korosztály játszik edzőmeccset, elsőként már jövő héten az U12-esek, míg az U8-asoknak és az U10-eseknek tornát is szerveznek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email