22_03_29_erdmost_nincskep

Főszerepben a szorobán

22_03_29_erdmost_nincskep

Főszerepben a szorobán

Kis Zseni tábor zajlik ezen a héten, Tárnokon. A résztvevők játékosan ismerkednek a matematikával és szorobán segítségével tanulják az összeadást és a kivonást. Délelőtt a matematikán van a hangsúly, a délután pedig a sportról és a kézműves foglalkozásokról szól.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Az előző tanévben a gyerekek igen sokat kimaradtak az iskolából és a Kis Zseni foglalkozásokat is online tartottuk.  Így most az volt a cél, hogy a gyerekek élőben is be tudjanak kapcsolódni ezekbe a játékos foglalkozásokba, ahol a matematika mellett a játék is teret kap.”- fogalmazott Kovács Zsuzsa, tanító, táborvezető. 

A gyerekek 8-16-ig vannak a táborban, délelőtt inkább a tanuláson van a hangsúly, míg délután kézműves foglalkozással, drámajátékkal és sporttal töltik az időt a fiatalok. A tábor résztvevői inkább játéknak fogják fel, de közben komoly munkát végeznek, és szinte észre sem veszik, hogy tanulnak. „Ezek a játékok rengeteg olyan érzékszervre vannak hatással, ami által ők tanulnak, fejlődnek.”

A táborban a „kis zsenik”a szorobán segítségével ismerkednek a matematikával, nagy többségük most először találkozott az eszközzel.  De vajon ez mire való? „Segít elsajátítani a számok jelölését a megfelelő helyi értéken, illetve az alapműveletek elsajátításában is szerepe van. A táborban elsősorban az összeadást és a kivonást tanulják a gyermekek.” Nem csak a matematikába, hanem a gondolkodásban és a kreativitásban is szerepe van a képzésnek. „A tanulmányi eredményeik is javulnak azoknak a gyerekeknek, akik részt vesznek a foglalkozásokon.” A kézműves programokon szeretetládát, papírsárkányt, kardot készítettek a kicsik, és elkészül a Kis Zseni figura is hungarocellből és papírhengerből.

„Nagyon tetszik ez a tábor, nagyon jól tanítanak, mert játékosan mutatnak be nekünk mindent. A szorobán nagyon jó kis eszköz, jól lehet vele számolni, itt találkoztam vele először. Jól megy vele a számolás, sokszor meg is dicsérnek” – fogalmazott Bokodi Gábor Fábián, az egyik „kis zseni”.

„Nekem nagyon tetszik a tábor az elejétől fogva, rengeteg mindent megtanulunk, összeadunk és kivonunk.” -kezdte egy másik résztvevő, Horváth Hanga Zsófia. „Annyit tudtam, hogy matematikával fogunk foglalkozni, örömmel jöttem és nem csalódtam, mert játszva tanulunk.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email