22_03_29_erdmost_nincskep

Kihívás a gyerekkönyvtárban

22_03_29_erdmost_nincskep

Kihívás a gyerekkönyvtárban

A Csuka Zoltán Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára idén is meghirdette a nyári olvasási kihívást: a diákok a (könyvtárosoktól személyesen átvehető) regisztrációs lapon szereplő szempontok szerint válogathatják össze nyári olvasmányaikat. Az akció nagyon népszerű, főleg az általános iskolások körében.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A gyerekek választhatnak, hogy kezdő (kezdő 7 plusz 1) vagy haladó (haladó 8 plusz 1) szinten teljesítik a kihívást. A diákok érvényes olvasójeggyel kérhetnek a könyvtárban regisztrációs lapot, amin vezetni tudják, hogy milyen könyveket olvastak. 

A játék lényege, hogy önállóan olvassanak, és minél több regénnyel, mesével ismerkedjenek meg. A feladatok között olyanok vannak például, hogy meg kell nevezni, melyik népmesét olvasták el, de megismerkedhetnek a szüleik kedvenc gyerekkori meséjével is, amelyet szintén el kell olvasni. A nevezési lapok a könyvtárban vehetők át, ahol segítséget is kapnak az érdeklődő gyerekek a feladatok teljesítéséhez könyvajánló formájában. 

A játék június 14-én indult, a regisztrációs lap végső bemutatási határideje szeptember 10. 

A Kezdő 7+1 kihívást kezdő vagy lassabban olvasó gyerekeknek állították össze, hogy számukra is élvezetes legyen az olvasás.

A kihívást teljesítő, és a kitöltött regisztrációs lapot bemutató gyerekeket meglepetéssel várják nyár végén a gyermekkönyvtárosok. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email