22_03_29_erdmost_nincskep

Szerdán és csütörtökön is szúnyogirtás

22_03_29_erdmost_nincskep

Szerdán és csütörtökön is szúnyogirtás

Augusztus 11-én földi, 12-én légi úton gyérítik a szúnyogokat a Katasztrófavédelem szakemberei Érden: Mindkét estén kémiai módszerrel dolgoznak. Fontos tudni, hogy a földi gyérítést napnyugta után, a légit viszont másfél órával előtte végzik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Érd honlapján tájékoztatnak róla, a földi kémiai védekezést augusztus 11-én a napnyugta utáni időszakban végzik el.

Tartaléknapok:augusztus 12-13.

Az alkalmazott Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A légi kémiai szúnyoggyérítést szintén az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül végzik augusztus 12-én, a napnyugtát megelőző másfél órában.

Tartaléknapok:  augusztus 13-14.

A légi irtásnál szintén a Deltasect Plus 1,2 ULV szert juttatják ki. 

A Katasztrófavédelem azt javasolja a lakosságnak, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a kint szárított ruhákat a kezelés napján gyűjtsék össze vagy takarják le. A kezelés idejére és az azt követő egy órában az ablakokat, ajtókat tartsák zárva, és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kapcsolják ki. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. Földi gyérítés esetén a kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email