22_03_29_erdmost_nincskep

Elindult a babamozi az érdi rendelőben

22_03_29_erdmost_nincskep

Elindult a babamozi az érdi rendelőben

A Dr. Romics László Egészségügyi Intézményben augusztus 5-től elindult a babamozi, amely csütörtökönként 10-16 óra között vehető igénybe. A vizsgálatot Nyutali Katalin szonográfus végzi egy úgynevezett 3D/4D ultrahang készülékkel, amivel élethű képet kapunk a magzatról és mozgásáról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Elsőként a magzat életjeleit, általános állapotát térképezi fel a vizsgálatot végző szakember. Ilyen például a magzatvíz és a szívritmus ellenőrzése is. Ezután következik a szülők által leginkább várt és legérdekesebb rész: a vizsgáló megkeresi a lehető legjobb képet és pozíciót a babamozizáshoz. A vizsgálat ideje körülbelül 20-25 perc. A végeredményt a leendő szülők megkapják pendrive-on. A vizsgálat legoptimálisabb ideje a 25. és a 32. hét között van. Fontos tudni, hogy a babamozi nem helyettesíti a genetikai és egyéb ultrahangos vizsgálatokat, javarészt a szülőnek nyújt hatalmas élményt. 

A vizsgálatot Nyutali Katalin szonográfus végzi, és a kismamán kívül csak egy hozzátartozó tartózkodhat bent a vizsgálóban. A babamozi 2021. augusztus 4-től csütörtökönként, 10-16 óráig vehető igénybe és kizárólag előzetes időpont egyeztetés alapján lehet igénybe venni. Miután térítéses szolgáltatásról van szó, így beutalóra nincs szükség.

A babamozi és a biometriai leletezés díja a jelenleg érvényes Térítési díj szabályzat alapján 14.000 Ft, amit a vizsgálat előtt kell befizetni a rendelő pénztárában. 

Időpont kérése: szerdánként 17 és 18 óra között a (23)365-232 /161-es melléken. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email