22_03_29_erdmost_nincskep

Ökológiai katasztrófa fenyeget Velencei-tónál

22_03_29_erdmost_nincskep

Ökológiai katasztrófa fenyeget Velencei-tónál

A kormány jelenleg nem tudja támogatni a Velencei-tó vizének pótlását - jelentette ki Tessely Zoltán, a Velencei-tó fejlesztéséért felelős kormánybiztosa a Fehérvár TV-nek adott interjújában. A tó rendkívül alacsony vízszintje azonban minél gyorsabb beavatkozást igényelne.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Óriási szükség lenne a Velencei-tó különösen alacsonyan álló vizének pótlására, azonban a Tessely Zoltán, felelős kormánybiztos szerint a kormánynak jelenleg nem áll módjában támogatni az ezzel kapcsolatos terveket – írja a Telex.
A térség Fideszes képviselője, Tessely Zoltán a Fehérvár TV riportjában beszélt a közkedvelt turistacélpont megmentéséről – szúrta ki a Portfolio.

A politikus elmondta, a víz pótlására előterjesztést nyújtottak be a kormánynak, amit a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzs is támogatott, majd Szijjártó Péter a kormány elé terjesztett. A kormány azonban átmenetileg visszautasította a kérést, mivel „a szükséges pénzeszköz olyan nagy mértékű, hogy az ország jelenlegi helyzetében a kormány ezt nem szándékozik biztosítani”.

Tessely elárulta, a víz pótlása mintegy 40 milliárd forintba kerülne, a kormány azonban a forrásokat a gazdaság újraindítására szándékozik fordítani jelen helyzetben, így a beruházás elhalasztása mellett döntöttek.

A Telex arról is beszámolt, hogy néhány napja civilek palackból öntöttek vizet a tóba, hogy felhívják a figyelmet a problémára. A Velencei-tó vizének ugyanis özel 44 százaléka tűnt el két év alatt.

Július elején egyébként bejelentették, hogy hamarosan elindul a vízpótlás, ami nem szokatlan, ezúttal azonban nem a zámolyi vagy a pátkai víztározóból érkezik az utánpótlás, hanem a kincsesbányai vízbázisból – írja a portál.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email