22_03_29_erdmost_nincskep

Battán is gyérítenek

22_03_29_erdmost_nincskep

Battán is gyérítenek

Földi kémiai szúnyoggyérítést végez a katasztrófavédelem Százhalombattán, augusztus 4-én, napnyugta után. Rossz idő esetén augusztus 5-én vagy 6-án, ugyanebben az időben kerül sor a védekezésre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kijuttatott szúnyogirtó szer kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik – írja a Százhalombattai Hírtükör. 

Az érintett területen élőknek a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a kint szárított ruhákat a kezelés napján érdemes összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában tartsák zárva az ablakokat, ajtókat, és kapcsolják ki a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email