22_03_29_erdmost_nincskep

Az akkumulátorgyárról és a fehér útról is beszélt a sóskúti polgármester

22_03_29_erdmost_nincskep

Az akkumulátorgyárról és a fehér útról is beszélt a sóskúti polgármester

König Ferenc, Sóskút polgármestere volt az Érd Tv Párbeszéd című műsorának vendége. A településvezető beszélt Sóskút költségvetéséről, a tervezett fejlesztésekről, kultúrális eseményekről, az akkumulátorgyárról és az Érdet és Sóskútat összekötö fehér útról is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

König Ferenc ismertette, a pandémia természetesen Sóskúton is hatással volt a költségvetésre, de azon szerencsés települések közé tartoznak, melyeket kevésbé érintett a kormányzati elvonás. Kitért rá, van olyan cél, amelynek a pandémia ellenére is 50%-kal nőtt az árbevétele és Sóskútnak is meg vannak azok az adóbevételei, amikből folytatják a fejlesztéseket. König Ferenc részletezte, járdákat építettek, vízelvezetési munkálatokat végeznek és több külterületi utcát is aszfaltoznak. Megjegyezte, van még néhány száz méternyi belterületi szakasz is, ahol új építésű házak épülnek és a közművek miatt még nem foglalkoztak az utcák burkolásával, de ezek terveztetése már elkezdődött.

Kitért arra is, bár Sóskút számos pályázaton indul, ezek sikerességét nehezíti, hogy a település a leggazdagabb 3-5% között van.

König Ferenc beszélt arról is, több mint húsz kultúrális eseményt, falunapot, koncerteket, színházi előadásokat is támogatnak, tartottak gyermeknapi rendezvényt és augusztus 20-ra is színvonalas eseménnyel készülnek.

König Ferenc beszámolt még a Sóskúton épülő akkumulátorgyár helyzetéről, amely ellen sokan tiltakoznak, illetve beszélt az Érd és Sóskút között létrejött Fehér útról is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email