22_03_29_erdmost_nincskep

Jövőre újra lehet művésztelep Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Jövőre újra lehet művésztelep Érden

Baráti találkozót tartottak szombat délután az Érdi Művésztelep alkotói a Centrál Borházban, ahol bejelentették, hogy 2022-ben várhatóan újra megrendezhetik a művésztelepet, valamint bemutatták azokat az albumokat és könyveket is, amelyek a pandémiás időszak alatt születtek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kéri Mihály, az Érdi Művésztelep művészeti vezetője a könyvek bemutatása előtt arról beszélt, hogy 2020-ban a koronavírus-járvány miatt elmaradt a tízéves hagyományra visszatekintő művésztelep, amit idén sem tudtak megtartani financiális okokból, azonban jövőre úgy néz ki, hogy erre ismét sor kerülhet.

A helyszínt tekintve vannak még kérdések, mert a kéthetes művésztelep otthonául szolgáló Bolyai iskola, jelenleg a városi gyerektábornak ad helyet, de az ígéretek szerint, jövőre azt is visszaköltöztetik eredeti helyszínére, a Favágó utcába, így a művészek visszatérhetnek a „piros iskolába”. 

Kéri Mihály az örömhírek után bemutatta azokat a könyveket és albumokat, amelyek az elmúlt időszakban készültek. Elsőként a Zárva című katalógust, amelyben azokat az alkotásokat láthatjuk, amelyek az Érdi Galériában lettek volna kiállítva és amelyek az elmaradt Érdi Művésztelepen készültek volna el. 

Egy nagyon szép életművet bemutató album jelent meg Kéri Mihály gondozásban Kabó címmel. Váratlanul, tragikus hirtelenséggel 2019. április 14-én elhunyt Sz. Varga Ágnes Munkácsy-díjas grafikus- és festőművész, akit bár szentendrei alkotóként jegyezték, de ezer szállal kötődött Érdhez: alapító tagja volt az Érdi Művésztelepnek. 

A legszebb 10 művészeti kiadvány közé is beválasztották azt a füzetet, amelyet Kéri Péter készített Puha Ferenc és feLugossy László munkái nyomán, ezt is bemutatták a találkozón, ahogyan azt az albumot is, amelyet Székács Zoltán adott ki. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email