22_03_29_erdmost_nincskep

Szúnyogirtás lesz jövő hét közepén

22_03_29_erdmost_nincskep

Szúnyogirtás lesz jövő hét közepén

Légi kémiai szúnyogirtás lesz Érden augusztus 4-én a napnyugtát megelőző másfél órában, másnap 5-én pedig földi irtás lesz. A gyérítésre nagyon nagy szükség van városunkban, ugyanis tapasztalhatóan rengeteg a szúnyog esténként Érd egész területén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kémiai védekezésnek több módja van: egyik a melegködképzés, a másik a finomcseppes eljárás. Ezek a melegvérű állatoknak, illetve a növényeknek nem ártanak, kijuttatás után néhány órával lebomlanak, a rovarokra viszont veszélyt jelenthetnek, ezért a permetezést este és éjszaka végzik, hogy a méheknek és más, nappal aktív rovaroknak ne ártsanak. A szúnyoggyérítés az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hatáskörébe tartozik. 2020-ban április 3. és szeptember 7. között 730 ezer hektárnyi területet földi eljárással kezeltek, 180 ezer hektáron pedig permeteztek. Ezek összesen 1100 települést érintettek. A központi szúnyoggyérítési program idén április 22-én kezdődött. 

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint Érden utoljára július 28-án végeztek földi kémiai gyérítést (azaz a kifejlett szúnyogokat irtották) 500 hektáron. Mint az ÉrdMost megtudta, Ófaluban (a Duna melletti településrészeken), valamint Érdliget egy részén dolgoztak este a Katasztrófavédelem által megbízott szakemberek. A közzétett heti terv szerint nemcsak Érden, hanem a környéken is irtottak: a szemközti Halásztelken 280 hektáron, Tökölön 250 hektáron, míg Százhalombattán 500 hektáron végeznek földi kémiai gyérítést. 

A jövő heti irtásokról részleteket az alábbi linkeken olvashat:

https://www.erd.hu/kozerdeku-informaciok/hirek-aktualitasok/felhivasok-tajekoztatok/ertesites-legi-szunyoggyeritesrol—2021.08.04.

https://www.erd.hu/kozerdeku-informaciok/hirek-aktualitasok/felhivasok-tajekoztatok/ertesites-foldi-szunyoggyeritesrol—2021.08.05.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email