22_03_29_erdmost_nincskep

Manók a Fundokliában

22_03_29_erdmost_nincskep

Manók a Fundokliában

Harmadik helyezést ért el az Érdnyugat Egyesület az Ön választ, mi segítünk akcióban, ezzel elindíthatják a Fundokliát érintő programjukat: egy mesén keresztül ismeretnék meg a völgy élővilágát a legkisebbekkel. Szeretnének madárházakat is telepíteni, amelyekben érdi manócskák élnének majd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lezárult a kilencedik Ön választ, mi segítünk akció, amit a Tesco áruházlánc a helyi közösségek támogatására indított. Azok az egyesületek jelentkezhettek, amelyek oktatás- és képességfejlesztésre, környezetszépítésre vagy az egészséges életmód elősegítésére szerették volna fordítani az elnyert összeget.

A százhalombattai és az érdi áruházak vásárlóinak szavazata alapján a fődíjat idén az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület kapta, amely a klímbarát parkban alakítana ki egy Natura 2000-es tanösvényt. (Erről részletesebben itt írtunk.) A második helyezett a Martonvásári Fúvószenei Egyesület lett, amely a zenén keresztül szeretné formálni a közösséget.

A harmadik az Érdnyugat Egyesület lett, amely a Fundokliva-völgy tanösvényét szeretné gyerekbaráttá tenni egy mese segítségével (ami az Érdnyugat Egyesület honlapjára kerül fel, írott és hangos formában is). Ennek érdi manók a főszereplői: madárházakat szeretnének kihelyezni a magasban, ebben laknak majd a manócskák. Segítségükkel, illetve a mesén keresztül a legfiatalabbak is megismerkedhetnek a környezetvédelem alapjaival és a Fundoklia élővilágával. 

– Az elnyert 100 ezer forintos összegből egy vagy két manóházat (ami funkcióját tekintve valójában madárház) tudunk beszerezni, illetve a mesét kidolgozni. Amíg a teljes projekthez szükséges forrás össze nem gyűlik, nem telepítjük a Fundokliába a manóházakat, hanem terveink szerint a Czabai-kertben állítjuk fel őket – hiszen egy-két házikó a Fundokliában elveszne, nem töltené be a szerepét, míg a Czabai-kertben figyelemfelhívó hatása lehet. Innen költöznek majd a házikók a végső helyükre – mondta Gáspár Katalin, az egyesület elnöke, aki elárulta azt is: a házikót egy érdi művész készíti majd.

A teljes program megvalósítása körülbelül félmillió forintba kerül majd, ebből százezer forint áll rendelkezésre, a Tesco pályázatának jóvoltából. A többit adományok útján szeretné összegyűjteni az egyesület. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email