22_03_29_erdmost_nincskep

Társasjátékokat készítenek a táborban

22_03_29_erdmost_nincskep

Társasjátékokat készítenek a táborban

25 gyermek részvételével zajlik a Szepes Gyula Művelődési Központ eheti tábora, melynek központjában a társasjáték készítés és a kerámia áll. mint Markoltné Pergel Emília művelődésszervezőtől megtudtuk, a gyermekek újrahasznosítható dolgokból egyénileg készítenek társasjátékokat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A művelődésszervező kitért rá, előzetesen 25 gyermek jelentkezését fogadták el, de akkora volt az érdeklődés, hogy többeket vissza kellett utasítaniuk, ezért a jövőben már nagyobb létszámmal tartják meg a tábort.

Markoltné Pergel Emília kitért rá, a társasjátékokat papír alapon készítik a gyermekek, elsősorban olyan újrahasznosítható, újrafelhasználható eszközökből, mint a kupakok, parafadugó, vagy otthon kidobásra váró tárgyak. Ehhez pedig a gyermekek alkotják meg a játékszabályokat és a bábukat is.

A tervezés közben pedig játszanak egymással és az ebből szerzett tapasztalatok alapján építik fel saját játékukat.

A művelődésszervező hangsúlyozta, a tábor végén mindenkinek ki kell próbálnia minden játékot, de emellett a résztvevők felváltva kerámiás foglalkozásokon is részt vesznek, meglátogatják a főtér melletti kondiparkot, vagy a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében játszanak a nagy méretű társasjátékokkal.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email