22_03_29_erdmost_nincskep

Milák az érdiekért is versenyzett

22_03_29_erdmost_nincskep

Milák az érdiekért is versenyzett

Új olimpiai csúccsal nyerte meg a 200 méter pillangóúszást a tokiói olimpián Milák Kristóf, az Érdi Úszó Sport Kft. korábbi, a Budapesti Honvéd SE jelenlegi világklasszisa. Edzőjével, Selmeci Attilával az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában beszélgettek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Selmeci Attila az interjú elején kiemelte, hogy közös munkájuk Érdről indult, hosszú ideig versenyzett itt. 

“Úgyhogy valahol értetek is versenyeztünk itt”

– jegyezte meg Selmeci Attila, a BHSE mesteredzője.

Mint arról beszámoltunk, Csurka Gergely, a Magyar Úszó Szövetség Tokióban tartózkodó sajtófőnöke elárulta, Milák Kristófnak a 200 méter pille döntője előtt számos akadályt kellett leküzdenie. Selmeci Attila részletezte, több kiszámíthatatlan dolog is nehezítette a koncentrációt, hiszen a bemelegítésre egy véletlen félreértés miatt csak 10 perc állt rendelkezésre, majd kapkodva kellett felvenni a versenydresszt, ami elszakadt, ezért újat kellett felvennie. A call roomban döbbentek rá, hogy Milák elfelejtette elhozni az akkreditációs kártyáját, amelyért vissza kellett rohanni.

“Nem tudott úgy koncentrálni és elmélyülni a verseny előtt és ez nehezítette a helyzetét, de maga a verseny jó volt, biztos volt, óvatosan kezdett, nem kapkodott. A táv második felében pedig abszolút ő irányította a versenyt és fölényesen nyert. Olyan második száz métert ment, mint még soha, 57,7 körül. Ez valóban óriási volt. Az első százon picit lassabb volt, 52,8 körül kellene kezdeni, hogy a világcsúcs meglegyen, most 53,4-et jött, tehát óvatosabban kezdett, de ez nem volt baj. Ő említette a világcsúcsot és biztos vagyok benne, hogy lelkileg nagyon szerette volna, ha ez összejön”

– folytatta Selmeci Attila, kiemelve, Milák Kristófnak ez még csak az első olimpiája, ahol a 4-es pályán úszva mindenki győzelmet várt tőle, ami iszonyatosan nagy teher.

“Ha erre még rátesszük azt, hogy világcsúcsot is kellene úszni, ez alatt összeroppan valaki. Próbáltam levenni ezt a terhet a válláról és abszolút nem beszéltem a világcsúcsról, mert tudtam, hogy az ő fejében úgyis ez fog járni, úgyhogy

egyáltalán nem aggódom a világcsúcs miatt, mert biztos vagyok benne, hogy lesz arra lehetőség”

– fogalmazott Milák mesteredzője, aki arra a felvetésre, hogy mit szólt Kristóf Michael Phelps gratulációjához, elmondta, az interjúig nem tudott beszélni tanítványával, mert Milákot sajtótájékoztatóra és doppingvizsgálatra is vitték.

“Óriási megtiszteltetés, hogy a világ eddigi legnagyobb úszója ilyen pozitívan nyilatkozik róla”

– húzta alá Selmeci Attila, aki emellett már a 100 méter pillangóról is beszélt, melynek előfutama július 29-én kezdődik Milák számára.

Hallgassa meg a teljes beszélgetést!


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email