22_03_29_erdmost_nincskep

Tárnok sem marad lime nélkül

22_03_29_erdmost_nincskep

Tárnok sem marad lime nélkül

Az Érd Fm 101.3 Bundáskenyér című műsorában Lukács Lászlóval, Tárnok polgármesterével beszélgettek munkatársaink. Szó esett a Tárnokon is megjelenő elektromos rollerekről, fejlesztésekről és szúnyoggyérítésről is. A tervek szerint csütörtökön útnak indulhatnak az első lime-ok a településen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lukács László elmondta, hogy az egyeztetések végén járnak már és igazából mindenben sikerült megegyezniük az elektromos rollereket szolgáltató céggel, és elvileg csütörtökön rollerre is szállhatnak a tárnokiak.  Lukács László bízik abban, hogy a lakosok a saját környezetükre igényesek lesznek és nem lesz jellemző a szanaszét hagyott, eldobált rollerek jelenléte a településen. De a lime biztosít egy személyt, aki naponta kétszer begyűjti a rollereket, így arra nem kell számítani, hogy egy roller napokig ott hever majd az árok partján.

„Abban reménykedem, hogy ez a fajta közlekedés kiegészítése lehet a mostaninak, aki siet, vagy nem akar várni a buszra, az jobban jár, ha a rollert használja. De abban biztos vagyok, hogy ha aközött kell választani, hogy kocsiba szállok vagy rollerre, akkor jobban megéri rollerrel menni.”

Fontos tudni, hogy Érd és Tárnok között is lehet használni a rollereket, hiszen az egyik településen felvett rollert a másikban is le lehet majd tenni.

Tárnok polgármesterével egyéb témákról is beszélgettek munkatársaink, többek között a Tárnokon zajló felújítási munkákról. Egy pályázatnak köszönhetőn megújulhat a Rákóczi út járdája, míg egy másik pályázat jóvoltából a könyvtár gyermeksarkának bútorzatát fogják megújítani.

Szó esett a csatornapénzekről is, egy öt tagú bizottság dönt ezek visszafizetéséről. Hogy a lakosoknak mennyi pénz jár vissza, az szeptemberben dől majd el.

A szúnyoggyérítés kapcsán Lukács László beszámolt arról, hogy a lakosság mit tehet annak érdekében, hogy kevesebb szúnyog legyen a településen, a kertekben található pangó vizek ugyanis alkalmasak arra, hogy megtelepedjenek benne a szúnyoglárvák. Ezeket elég letakarni, hogy megelőzzük ezt.

Hallgassa meg a teljes beszélgetést Lukács László polgármesterrel!


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email