22_03_29_erdmost_nincskep

Bajnok lett az érdi Asterix

22_03_29_erdmost_nincskep

Bajnok lett az érdi Asterix

Június utolsó vasárnapján az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság az öregfiú korosztály részére kiírt futsalbajnoksággal zárta le a 2020/2021-es szezont Kistarcsán, a Városi Sportközpont csarnokában. Az első alkalommal kiírt, az országban egyedülálló versenyt az érdi Asterix nyerte.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az első Pest megyei öregfiú futsalbajnokság küzdelmei június 20-án az alapszakasszal kezdődtek, egy hét múlva pedig az alsó- és felsőházi viadalokkal értek véget. A záró nap az alsóházi összecsapásokkal indult: mivel a Nógrád megyei Bátonyterenye nem tudott megjelenni, ezért csak két együttes, a Reactor-Rákospalota és a nagytétényi AC Villám mérkőzhetett meg egymással oda-visszavágós párharc formájában az 5. helyért. Közel egyenlő erők küzdelméből végül az AC Villám jött ki jobban, miután előbb 4–2-re, majd 2–0-ra győzött.

Az alsóház mérkőzései után a felsőházzal folytatódhatott a nap, melyre négy csapatnak sikerült kvalifikálnia magát, s ebből három – a VS Dunakeszi, a Hidegkút és az Asterix – már a téli Pest Megyei Öregfiú Futsal7vége négyes döntőjében is érdekelt volt. Hármuk mellett még az Újpest játszhatott a kupa elhódításáért.

Az első mérkőzésen a dunakeszi Zalaegerszegi Roland mesternégyesével 5–2-re győzte le az Újpestet, majd az Asterix az idei öregfiú Futsal7vége döntőjét „ismételhette meg” a Hidegkúttal. A találkozó leginkább Légrády Attila és Kozák Tamás remek játékáról lehet emlékezetes, hiszen ők ketten szerezték csapatuk összes találatát, így végül a vártnál sokkal simább, 7–2-es győzelem született az érdiek javára. Ezek után az Asterix úgy léphetett pályára a Dunakeszi ellen, hogy ha győz, akkor lényegében már a kezében érezheti a serleget: ennek megfelelően parázs mérkőzés alakult ki. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, az érdiek két találatára még Dizmatsek Emil tudott válaszolni. A játékrész vége előtt aztán az Asterix kapusa, Gabay Gergely szabálytalankodott, amelyért csak sárga lapot kapott. A dunakeszieket érezhetően fejben megfogta a piros lap elmaradása, ezért is fordulhatott elő, hogy még a szünet előtt 3–1-re módosult az állás. A második félidő aztán ismételten Kozák Tamás és Légrády Attila szenzációs teljesítményéről szólt, a 22. percben az ő hathatós segítségükkel ugyanis már 8–1 volt az állás. Az utolsó öt percben végül némi fáradtság jelentkezhetett Godány Balázs gárdáján, így a mérkőzés végén 8–5-öt mutatott az eredményjelző. Ám ez sem különösebben zavarhatta az érdieket, elsőségüket bebiztosították ezzel a győzelemmel.

A következő három mérkőzésen így már csak a további dobogós helyezések eldöntése maradt, a találkozók meglehetősen szoros eredményeket hoztak. Előbb az Újpest egy, a hajrában lőtt góllal mentett pontot a Hidegkút ellen, majd a Dunakeszi játszott végletekig kiegyensúlyozott, gólokban gazdag, izgalmas mérkőzést a hidegkútiakkal, melynek végén a 8–6-os győzelmének utóbbi gárda örülhetett, megszerezve ezzel a második helyet. A torna utolsó találkozóján az Asterix tét nélkül léphetett pályára, míg az Újpest győzelmi kényszerben volt, hogy elcsíphesse a dobogót. A lila-fehéreknek azonban nem sikerült a bravúr, hiszen 7–2-es vereséggel zártak a torna, és így az első alkalommal megrendezett Pest megyei öregfiú futsalbajnokság győztesével szemben.

A Pest Megyei Öregfiú futsalbajnokság végeredménye: 1. Asterix-Érd; 2. Hidegkút; 3. VS Dunakeszi; 4. UFC Futsal; 5. AC Villám; 6. Rákospalotai Reactor SE.

A záró torna gólkirálya Légrády Attila János (Asterix SC-Érd) lett 10 találattal. Ahogy az lenni szokott, ezen a tornán is szavazhattak a csapatvezetők a legjobb játékosra és a legjobb kapusra. Idén az a ritka eredmény született, hogy valamennyi különdíjas a győztestől került ki. A bajnokság legjobb játékosának egyöntetűen Kozák Tamást (Asterix), a legjobb kapusnak pedig Gabay Gergelyt (Asterix) választották. A nap – alsóházi és a felsőházi mérkőzéseket is beleértve – valamennyi mérkőzését Laczkó Zoltán, Mohácsi István és Szűcs István játékvezetők dirigálták. A díjakat és az okleveleket Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója – aki egyébként maga is tagja volt a bajnok Asterix-Érd SC-nek –, és Szepesi Péter, az igazgatóság munkatársa adták át.

Nagyon örültünk az ötletnek, hogy az öregfiú korosztályban is indul futsalbajnokság. Remek kezdeményezésnek tartottuk a tornát, amelyhez reményeim szerint a jövőben még több sportszervezet tud majd csatlakozni, és akár már a következő szezonban őszi-tavaszi rendszerben játszhatunk. Jó volt több ismerős arccal, korábbi csapattársakkal találkozni és játszani egy jót. A felsőházi küzdelmek mindhárom mérkőzését megnyertük, sikerünk titka csupán csak annyi, hogy a felnőtt regionális futsalbajnokságban is együtt játszunk már hosszú évek óta. Úgy gondolom, igazán összeszokott társaság benyomását keltették a fiúk a hétvégén. Hatalmas megtiszteltetésnek tartjuk, hogy sorainkból került ki a legjobb kapus Gabay Gergely, a legjobb játékos Kozák Tamás, valamint a gólkirály is Légrády Attila személyében – mondta el Godány Balázs, az Asterix elnöke, játékos-edzője.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email