22_03_29_erdmost_nincskep

Így mentették meg az irányíthatatlanná vált tököli kompot a Dunán

22_03_29_erdmost_nincskep

Így mentették meg az irányíthatatlanná vált tököli kompot a Dunán

Hat autó volt a tököli komp fedélzetén és a személyzet, amikor hétfőn délelőtt meghibásodott a komp kormányműve és irányíthatatlanná vált. A komp személyzetének sikerült lehorgonyozni a Dunán a part közelében és segítséget kértek. A mentésben a százhalombattai polgárőrök is részt vettek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétfő délelőtt ment tönkre a Tököl és Százhalombatta között közlekedő komp és Ercsi felé kezdett el sodródni a Dunán, hat autóval és a személyzettel a fedélzetén. A Szent Flórián tűzoltóhajó és a százhalombattai polgárőrségi vízimentő szakasza azonban gyorsan a segítségükre sietett, senki nem sérült meg – tájékoztatta az ÉRD FM 101.3-at a Százhalombatta Közbiztonsági Egyesület Polgárőr Szervezetének titkára, Szalai Attila, aki személyesen vett részt a mentésben.


Nem ez az első eset egyébként, hogy veszélybe került a Tököl-Százhalombatta között közlekedő komp: 2019-ben a tolóhajó annyira elsüllyedt az óvárosi dunai kikötőben, hogy csak az árbóca látszott ki a vízből, és szivárgott belőle az olaj. Akkor a százhalombattai létesítményi tűzoltókat, valamint a fővárosi hivatásos és az érdi hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email