22_03_29_erdmost_nincskep

Szomorú rekordok

22_03_29_erdmost_nincskep

Szomorú rekordok

Hétfő hajnalban alig öt óra leforgása alatt 67 milliméternyi csapadék zúdult Érdre. Közel ötven év alatt egy alkalommal volt ennél nagyobb zuhé júliusban Érden. Az előző hónap sem volt átlagos: az idei volt a legszárazabb június 1974 óta - tudtuk meg Miklósi Csabától, az OMSZ érdi észlelőjétől.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A fővárosban és tágabb környezetében hétfőn hajnalban, reggel egymást érték a zivatarok: délelőtt 10 óráig a főváros több pontján is meghaladta a 30-50 mm-t a 24 órás csapadékösszeg, sőt az agglomerációban, Érden közel 100 mm-t mértünk állomásunkon – ennek a túlnyomó része az elmúlt órákban gyűlt össze

írja Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ÉrdMost megkereste Miklósi Csabát, aki 1974 óta küldi észleléseit az OMSZ-nek. Mint elmondta, csak a hétfő hajnali órákban, reggel 9-ig 67 milliméter csapadék hullott, igen intenzíven.

– Július hónapot tekintve a közel ötven év alatt egyetlen alkalommal mértem nagyobb mennyiséget, 2005-ben. Nagyon változó, hogy mennyi eső hullik júliusban, az azonban elmondható: az egész havi átlagos érdi csapadékmennyiséget meghaladta, ami hétfő hajnalban mindössze öt óra alatt esett – hangsúlyozta Miklósi Csaba.

Az elmúlt huszonnégy óra csapadékösszege miatt ez a július várhatóan az esősebbek közé tartozik majd, míg a június kiugróan száraz volt, legalábbis Érden – mint Miklósi Csaba elmondta, ennyire száraz június még nem volt 1974 óta.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email