22_03_29_erdmost_nincskep

Augusztustól felvehető a Covid elleni harmadik oltás

22_03_29_erdmost_nincskep

Augusztustól felvehető a Covid elleni harmadik oltás

A kormány lehetővé teszi a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét augusztus 1-től, ehhez bőséges mennyiségű vakcina áll rendelkezésre - jelentette be a miniszterelnök. A harmadik oltás felvételére a másodikat követően négy hónap elteltével lesz lehetőség, de az orvosok ettől eltérhetnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mindenki ott kaphatja meg a harmadik oltást, ahol az első kettőt. Oltási rend nem lesz, tehát korosztályi vagy egyéb preferenciák nem alakítják a sorrendet, pusztán időpontot kell majd hozzá kérni. Az orvos dönt arról, hogy ez a harmadik vakcina milyen típusú oltóanyag legyen – írja a Telex.

Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás – közölte.

Az eddigieknél fertőzőbb delta variáns megjelenése miatt az, aki nem vette föl az oltást, nagyobb veszélyben van, mint a járvány idején eddig bármikor. Ezért azokat az időseket, akik nem kaptak eddig oltást, személyesen meg fogják keresni – hangsúlyozta Orbán Viktor.

Elmondta azt is: az iskolakezdés első két napján minden oktatási intézményben lehetővé teszik, hogy a 12 évesnél idősebb gyerekek felvegyék a koronavírus elleni oltást, amennyiben szüleik ezt megengedik.

Eddig a 12-15 év közötti korosztály 13-14 százaléka kapta meg az oltást, a 16-18 év közöttiek oltása nagy sebességgel halad, az átoltottság közöttük 45 százalék körül van.

A kormányfő azt javasolta, hogy csak azok utazzanak külföldre nyaralni, akik mindkét oltást megkapták.

 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email