22_03_29_erdmost_nincskep

A csecsemős házhoz megy

22_03_29_erdmost_nincskep

A csecsemős házhoz megy

A szülés után a babájával hazatérő újdonsült édesanya gyakran elveszettnek érzi magát a babagondozás területén. Hát még a Covid idején, amikor segítséget, támogatást is kevesebbet kaphatott. Varga-Szabó Barbara ezeknek az anyukáknak segít, már a várandósság alatt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A csecsemős házhoz megy programot a gyermekápoló szakember három és fél évvel ezelőtt indította el, mikor édasanyéként tért vissza dolgozni, és így teljesen más szemüvegen keresztül látta a kórházi munkát. 

– Azt tapasztaltam, hogy nagyon kevés időnk van a kórházban felkészíteni a frissen szült édesanyákat. Először tanfolyamokat szerveztem számukra, majd, hogy hatékonyabban segíthessek a családoknak, felépítettem a saját programomat. A vírus miatt nagyon hamar hazaadtuk a babákat, és a családok a bezártság miatt még inkább egyedül maradtak. Mindenkinek jól jön a segítség, aki távol él a családjától, elveszettnek érzi magát, akár már a várandóssága idején is, hiszen ez a program a szülés előtt elkezdődhet. Így az édesanyák idejekorán fel tudnak készülni a baba gondozására, illetve a szoptatásra – mondta Barbara.  

Az anyukák általában a napirend kialakításában, a szoptatásban, a bőrápolásban, pelenkázásban kérik a szakember segítségét. Varga-Szabó Barbara és munkatársai Budapesten és környékén nyújtanak támogatást, programjukat folyamatosan bővítik.

Hallgassa meg a teljes beszélgetést:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email