22_03_29_erdmost_nincskep

Milákék elindultak az olimpiára

22_03_29_erdmost_nincskep

Milákék elindultak az olimpiára

Július 13-án, reggel még lenyomtak egy edzést a Duna Arénában, hogy csak egy nap egy nap essen ki a felkészülésből az utazás miatt, majd Milák Kristóf és mesteredzője, Selmeci Attila elindult a tokiói olimpiára, amely előtt még Korijamában vár rájuk egy mini edzőtábor.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezett olimpiával kapcsolatban Milák Kristóf edzője, Selmeci Attila korábban az Érd FM 101.3-nak elmondta, tanítványa azok közé tartozik, akiket feldob a közönség.

„Mint egy nagy művész, aki a premieren fantasztikus energiákat tud magából kihozni, de ehhez kell a megfelelő körítés. Most üres lelátók előtt versenyzik majd Kristóf és nagyot kell alkotnia, hogy túl tudja tenni magát ezen”

– jegyezte meg az Érdi Úszó Sport Kft. korábbi, a Budapesti Honvéd SE jelenlegi edzője.

Milák Kristóf és Selmeci Attila július 13-án, a reggeli edzés után indultak el Japánba, ahová több mint 11 órát repülnek Budapestről Dubaiba, majd onnan Tokióba, ahonnan pedig Korijama felé veszik az irányt, az olimpiai felkészülés utolsó állomására.

Selmeci Attila az SzPress Hírszolgálatnak meggyőződéssel állította, amikor Tokióban „elérkezik az igazság órája” és Milák célba ér a 200 méter pillangó döntőjében mindketten tiszta lelkiismerettel tekinthetnek fel az eredményjelző táblára, mert minden tőlük telhetőt megtettek közös álmuk megvalósulásáért – bármilyen sorrend is alakul ki.

„Sok bizonytalansággal, annál is több munkával, olykor súrlódásokkal, máskor az elért eredmények boldogságával telt el az a tizenhat hónap, ami most mögöttünk áll. Nem szeretek nagyokat mondani, de most az csúszik ki a számon, hogy az olimpiai győzelemért az életünket adtuk. Vitathatatlan, és ezt Kristóf több nagy ellenfele is elismeri, hogy a 200 pillangón ő a legnagyobb esélyes. Akiből nem hiányzik a kellő önbizalom, mert tudja, hogy neki áll a zászló. Ő a világranglista éllovasa, az idei 11 legjobb eredményből hat az ő nevéhez fűződik, köztük az első négy. Ennek ellenére is óvatos vagyok, mert a közelmúltban már sok toronymagas esélyest táncoltattak meg az ellenfelei. Úgy tűnik, hogy az első három helyből Tokióban kettőt az európai úszók fognak elcsípni, de azért a japánokat sem szabad kihagyni a számításokból” – fogalmazott a harmadik olimpiájára készülő Selmeci Attila, aki még Kovács Ágnes edzőjeként volt ott az 1996-os atlantai játékokon, míg a 2000-es sydney-i seregszemlén a máltai válogatott edzőjeként vett részt.

„A puding próbája viszont számomra is csak most következik. Egy egészen különleges sportoló edzőjeként úgy utazok el Japánba, hogy életem eddigi legnagyobb kihívása csak most vár rám.

Szerencsésnek tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy Kristóf a 4×100-as gyorsváltó tagjaként hangolódhat fel a 200 pillangóra, amelynek a döntőjére július 28-án kerül sor. Az is benne van a kalapban, hogy a döntője után nem sokkal a 4×200-as váltóban is szerepet kap, és amilyen az ő elképesztő regenerációs képessége, akkor is képes lesz mindent beleadni – mondta befejezésül a sikerkovács Selmeci Attila.

Milák Kristóf programja magyar idő szerint
Július 26., 12.00:
200 méter pillangó, előfutamok
Július 27., 3.30: 200 méter pillangó, középdöntő
Július 28., 3.30: 200 méter pillangó, döntő
Július 29., 12.00: 100 méter pillangó, előfutamok
Július 30., 3.30: 100 méter pillangó, középfutamok
Július 31., 3.30: 100 méter pillangó, döntő

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email