22_03_29_erdmost_nincskep

Újra koncertezik az Érdi Kamarazenekar

22_03_29_erdmost_nincskep

Újra koncertezik az Érdi Kamarazenekar

Hosszú kényszerpihenő után újra színpadra állhatnak Érden az Érdi Kamarazenekar művészei. Az első koncertjükre július 11-én kerül sor a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében. A részletekről Rédai Erzsébet, művészeti vezetőt kérdeztük.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Rédai Erzsébet elsőként arról számolt be,  hogy a zenekar egy nagyon nehéz és passzív időszakon van túl, utoljára 2020. októberében koncerteztek együtt.  Most azonban készülnek a nyitókoncertjükre, mely július 11-én lesz a múzeumkertben.

„Hosszú idő után ez lesz az első fellépésünk, máskor ilyenkor szoktuk zárni az évet, most nyitni fogjuk.”

A vasárnapi koncerten, mely 16 órakor kezdődik majd, idősebb és fiatalabb előadók is fellépnek. A körülbelül egy órás hangversenyre nagy szeretettel és örömmel készül a zenekar és abban bíznak, hogy a hallgatóság is élvezni fogja az előadást.

„Ilyenkor mindig a barokk zene legnagyobbjait vesszük elő, Bach, Handel, Vivaldi műveket adunk elő, szólistákkal, és lesz egy hegedű kettősverseny is Vivalditól, melyben két idősebb kolléga játszik majd. Hallhatnak az érdeklődök egy Vivaldi csellóversenyt, Nagy Judit előadásában”

A közeljövőben három koncertet ad a zenekar szabadtéren, az MFM kertjében,  július 11-ét követően augusztus 15-én fellépnek a zenészek, míg a harmadikat szeptember közepére tervezik, akkor romantikus műveket játszanak majd.  Az elképzelés szerint havonta lesznek koncertek, hacsak nem húzza keresztül ezeket a terveket a negyedik hullám.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email