22_03_29_erdmost_nincskep

Legyen élmény a tanulás!

22_03_29_erdmost_nincskep

Legyen élmény a tanulás!

Százmilliós, négy iskolát érintő uniós projekt zárult le június 30-án. A digitális pedagógiai módszertani fejlesztést célzó programnak részese volt a Bolyai iskola is. Mint Baranyi Teréz igazgató hangsúlyozta: e módszerekkel a gyerekek számára játékossá, élményszerűvé válik a tudás megszerzése.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Tankerület négy intézményében valósult meg digitális pedagógiai módszertani fejlesztés az Európai Unió támogatásával, 109 320 778 forint összegben. A vissza nem térítendő támogatással finanszírozott pilot programban a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnázium, a Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola, az Érdi Bolyai János Általános Iskola és a Törökbálinti Zimándy Ignác Általános Iskola vett részt.

A VEKOP-7.3.3-17-2017-00008 kódszámú projekt célja a pedagógusok információs és kommunikációs technológiai (IKT) tudásának fejlesztése, a tanítási folyamatba való beépülése és a digitális környezeti fejlesztések hozzáférhetővé, akadálymentessé tétele volt. A választott digitális pedagógiai-módszertani csomagokkal és a digitális eszközökkel az intézmények a tanulók szövegértését támogatták. Ezen kívül az egyik intézményben a matematikai kompetencia, illetve a problémamegoldó gondolkodás fejlesztése, egy másik intézményben pedig a természettudományos megismerés került előtérbe.

A projekt során a pedagógusok és a tanulók esetében is fejlődött a digitális írástudás, kompetencia. A választott digitális pedagógiai módszertani csomagok pedagógusképzésekkel, mentori tevékenységgel,és szemléletformáló kampányokkal egészültek ki, és negyvenhárom pedagógus képzésen is részt vett. Emellett a négy iskolában egy-egy tanterem IKT eszközökkel is bővült.

A program 2018. szeptember elsejétől idén augusztus 31-ig tart, de a projektzáró online rendezvényt június 30-án megtartották. Erről, illetve a projekt eredményeiről Baranyi Teréz, a Bolyai igazgatója beszélt az Érdi Televíziónak.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email