22_03_29_erdmost_nincskep

Diáktábor a lengyel kultúra jegyében

22_03_29_erdmost_nincskep

Diáktábor a lengyel kultúra jegyében

Visegrád, Budavár, Érd - három helyszín, három nap, rengeteg program a lengyel-magyar barátság égisze alatt, a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében, amely kedvezményes árú napközis tábort hirdetett 5-8. osztályos tanulóknak július 26-tól 28-ig. A jelentkezéseket 18-áig várják.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az első napon Visegrádra kirándulnak, felsétálnak a fellegvárba, majd boboznak. Az ebédet fagyizás,  közös játék követi. A csapat az ófalusi mohácsi emlékműhöz érkezik majd haza.

27-én Budapestre látogatnak el a gyerekek, először a labirintust, majd a 0-s kilométerkövet nézik meg, innen elsétálnaka Várkert Bazárhoz. A budavári palotát, a helyi érdekességeket a Budavári Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke mutatja majd meg a táborozóknak. Megnézik többek közt a Mátyás templomot, a Halászbástyát, az őrségváltást, és ebéd előtt még játszanak is egyet a vérmezőn. Ebéd után ismét játék, majd indulás haza – ezúttal a hajós játszótéren (ami várhatóan a Lengyel-Magyar Barátság Tere lesz a jövőben) végződik a nap.

28-án az egyik érdi iskolában tartanak kézműves és sportfoglalkozásokat, és ismerkednek a lengyel kultúrával.

Mint Szczerba Loránd, a nemzetiségi önkormányzat tagja az ÉrdMostnak elmondta, a három napos tábor díja gyermekenként 10 ezer forint – azért ilyen alacsony az összeg, mert a nemzetiségi önkormányzat hozzájárul a költségekhez. 

– Ez az első táborunk. A gyerekekre önkéntesek (egyetemi hallgatók, illetve pedagógusok) vigyáznak majd. Az a célunk, hogy megismertessük őket a lengyel kultúrával, és a mondás, miszerint „lengyel s magyar két jóbarát”, megmaradjon a köztudatban, és ez a generáció is továbbvigye – mondta Szczerba Loránd, akitől megtudtuk azt is, hogy a létszám limitált, körülbelül húsz gyermeket tudnak fogadni, és már most is többen érdeklődtek a lehetőség iránt – érdemes tehát mihamarabb jelentkezni az  erdilengyelonkormanyzat@erd.hu e-mailcímen (a végső határidő július 18.). 

– Ha a tábor beválik, lesz folytatás – zárta szavait a képviselő. 

Bővebb információ a nemzetiségi önkormányzat Facebook-oldalán.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email