22_03_29_erdmost_nincskep

Megszavazták az új költségvetést Tárnokon

22_03_29_erdmost_nincskep

Megszavazták az új költségvetést Tárnokon

A korábban elfogadott zárszámadás függvényében Tárnok testületi ülésén megszavazták az új költségvetést, de azt újabb pénzügyi elvonás sújtotta, így a település 48 millió forinttal kevesebbet kap – írja közösségi oldalán dr. Lukács László.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tárnok polgármestere kifejtette, korábban a kormány megfelezte az iparűzési adó mértékét azzal a kiegészítéssel, hogy a 20 ezer főnél kisebb településeknek az elengedett részt támogatásként két részletben visszaadja. Lukács László beszámolt róla, megérkezett a tervezet, amely alapján szeptemberben 23 millió forintot kap Tárnok, amely 94 millió forint iparűzési adót szed be.

„Ez azt jelenti, hogy a beígért támogatáshoz képest 48 millióval kevesebbet kap Tárnok. Igaz, lehetőségünk van reklamálni és az igazunkat bizonyítva a hiányzó összeget is megszerezni, de annak átutalása csak 2022 októberében történhet meg. Persze jól jön majd akkor is ez a pénz, de az idei költségvetésből mindenképpen hiányozni fog! Szerencsére számítottunk ilyesmire, tartalékunk még bírja a támadásokat” – fogalmazott Tárnok polgármestere, aki a bizottsági ülések közül kiemelte a Csatornabizottság ülését, ahol átbeszélték a veszélyhelyzet alatt kiderített adatokat, s kitűzték a záró ülésük időpontját, amikorra a testület számára a javaslatukat elkészítik és az ülésen azt elfogadják.

„Ezt az anyagot a testület tagjainak kell átnéznie és megértenie, hogy a szeptemberi ülésen felelősségteljesen tudjunk dönteni a visszajáró összegekről, s elindíthassuk a visszafizetés folyamatát. Utóbbi kidolgozása is feladataink közt van még” – emelte ki dr. Lukács László, aki közösségi oldalán több helyi fejlesztés állásáról is hírt adott.

Lukács László beszámolt arról is, hogy Tárnokon folyamatos a biológiai szúnyoggyérítés, s bár egyre több pangó vízfelület szárad ki, de a vizes helyeken megtörtént a biológiai kezelés.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email