22_03_29_erdmost_nincskep

Nyílt levélben kér segítséget Aradszkitól Asztalos Éva

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyílt levélben kér segítséget Aradszkitól Asztalos Éva

Az érdi utak, járdák és a vízelvezetés problémájával kapcsolatban nyílt levélben fordult Aradszki Andráshoz, a térség országgyűlési képviselőjéhez Asztalos Éva. Alább olvashatják az érdi képviselő levelét.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

ÚT – LEVÉL az országgyűlési képviselőnkhöz

Tisztelt Dr. Aradszki András Országgyűlési Képviselő úr!

 

Örömmel tölt el, hogy teljesen felépült, és bízom abban, hogy aki egy ilyen világjárványt okozó vírust letudott győzni, annak példamutató akaratereje, kitartása eredményt hozhat a városunk legfőbb gondjának megoldása terén is.

Érden, amely pillanatnyilag nem csak ez egyik legfiatalabb és legdinamikusabban növekvő, valamint a 10. legnagyobb magyar város is, van egy olyan kihívás, amit önerőből évtizedek óta egyik városvezetés sem tudott teljes körűen megoldani.

Ez nem más, mint az utak és járdák kérdése.

Ezért az itt élők nevében fordulok Önhöz!

Az elmúlt napokban – a Facebook erejét meglovagolva – nemcsak a választókerületemben élőket – akik egyébként a legérintettebbek a poros utak mennyisége tekintetében -, de egész Érd város lakóit megkérdeztem, hogy mit tekintenek a legégetőbb, legfontosabb problémának. Egyöntetűen a poros utakról írt mindenki.

Az alábbi 4 problémás pontot fogalmazta meg Érd lakossága:

Por és kátyúk:

A por, ami súlyosan egészségkárosító. A por bemegy a házakba, jelentős anyagi kárt okoz a gépkocsikban és mindenben, amire rászáll.

A kátyúk, amelyek ezek mindenféle kerekes járművet – a tolószéktől kezdve a gyerekkocsin át a kismotoron, rolleren keresztül, az autók kerekéig és futóművéig mindent – tönkretesznek, vagy lehetetlenné teszik a használatukat.

 

Vízelvezetés:
Az utak időről időre patakokká változnak, és a Mariana-árok évente többször is újra meg újra megjelenik Érd utcáin. Egyszóval az utak vízelvezetése kritikán aluli. Erre átfogó csapadékvíz-elvezetési tervre lenne szükség az egész városban, még az utak építése előtt.

 

Balesetveszély forrása:

Az utak mellett jóformán sehol nincs járda – ehhez hozzájön a közvilágítás rossz állapota –, így gyalog menni, pláne sötétben, autósnak és gyalogosnak is egy szerencsejáték, vajon ki üt el kit és mikor? Fiatal, idős, gyerek, kutya/macska, egyaránt veszélynek van kitéve ezeken az utcákon.

Nem túlzok, ha azt mondom: minden nap az életünkkel játszunk!

 

Átkelőhelyek:
Gyalogosátkelők, zebrák:

A főútvonalakon nagy forgalomban nehéz az átjutás, kevés a zebra. Biztonságos gyalogosközlekedést kell kialakítani.

 

A fenti 4 pontban nemcsak a 9. választókerület, hanem egész Érd érintett, hiszen 300 km hosszúságú útszakasz nélkülözi a szilárd útburkolatot, így nemcsak képviselőként, hanem mint lassan már 20 éve itt élő, a port nyelő magánemberként fordulok Önhöz!

Ön a térség és a város országgyűlési képviselője, aki pártja zászlaja alatt menetelve fontosnak tartja a fiatalok, a családok, a gyermekek, és természetesen az idős emberek helyzetét. Érd fiatal város. Rengeteg a gyermek, és napról napra több lesz, hiszen a kormányzati programok hatására a gyermekszám városunkban folyamatosan növekszik.

Bár az útnak van jobb és bal oldala is, de a gyerekek ezt nem tudják. A babakocsik kereke, a kismotorok kormánya, a kerekesszék kereke ugyanúgy megbicsaklik az út jobb és bal oldalán, mint a közepén is.

Ez nem pártpolitikai kérdés – ez emberi kérdés.

A kormánypárt vajon tényleg figyelembe szeretné venni az itt élő fiatal családok érdekeit? Vagy hagyja, hogy porban, koszban, a városi normáknak nem megfelelő körülmények közt nőjön fel több tízezer kisgyermek egy megyei jogú, Pest megyében lévő városban? Milyen szégyen volna ez!

Az út kérdését eddig még egyetlen önkormányzat sem tudta megoldani. Hogy miért?

A válasz egyszerű: mert egy város költségvetéséből ez egyszerűen megoldhatatlan. Érd fejlődése sokkal nagyobb ütemű, mint az ilyen irányú beruházásokra fordított pénz. Ez a probléma – legalább tízezer gyerek és rengeteg idős ember, rengeteg család számára – mindennapi kérdés.

A város anyagi lehetőségei kormányzati segítség nélkül bizonyosan nem fogják fedezni az út- és járdaépítéseket. Nem véletlen, hogy az előző városvezetés idejében egy vezető politikus 60 milliárd forintot irányzott elő az érdi utak megépítésére, mely ígéretből aztán nem lett semmi.

Az utak azóta romlottak, a számuk növekszik, a terheltségük az egekben.

A fentiek alapján kérem, hogy válaszlevelében semmiképp ne irányítson át az önkormányzathoz, ugyanis amit tudott egy önkormányzat a maga szintjén tenni, azt az előző és a jelenlegi városvezetés már megtette, és megteszi, de ez kevés ahhoz, hogy Érd rövid időn belül élhető várossá váljon.

Arra kérem, szíveskedjen minden lehetőségét latba vetni, és legyen szószólója annak, hogy a gyerek- és családbarát kormány mihamarabb biztosítson forrást a csapadékvíz elvezetésének megoldására, és az utak építésére, valamint az ígéreteknek megfelelően Érdet egy európai várossá emelje, és ne hagyja, hogy az poros utcás szégyenfolttá degradálódjon.

Kérem, hogy a leírtakkal kapcsolatosan szíveskedjen érdemi válaszra méltatni, egyúttal engedélyét kérem ahhoz, hogy azt ugyanúgy közzé tehessem, mint ahogy ezt a levelet is!

Tisztelettel:

Dr. Asztalos Éva

Érd 9. választókerületének képviselője, érdi lakos

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email