22_03_29_erdmost_nincskep

Rómába vezet az út

22_03_29_erdmost_nincskep

Rómába vezet az út

Július 6. és 11. között Rómában, szabadtéri medencében rendezik meg az úszók ifjúsági Európa-bajnokságát, melyen az Érdi Vízisport Kft. tehetsége, Csulák Lia három számban is rajtkőre állhat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Már tavaly, serdülőkorúként ificsúcsokat döntögetett, de az idei év is kiválóan alakul Csulák Liának. Az Érdi Vízisport Kft. 2005-ös születésű úszója a közel egy hónappal ezelőtt Kaposváron rendezett ifjúsági országos bajnokságon saját maga és edzője, Magó Gábor várakozásait is felülmúlva egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szerzett egyéni csúcsokkal fűszerezve.

Mindezt úgy, hogy erre a versenyre nem volt rápihentetve. Ahogy az úszók szoktak fogalmazni „munkából érkezett”, míg az Európa-bajnokságra egyhetes könnyítés után utazik ki.

„Jó jel, hogy munkából is jó időket tudtam menni”

– erősítette meg lapunknak Csulák Lia.

Az ifi Eb-re előzetesen négy számba nevező úszó már néhány hete is arról beszélt, valamelyik számot biztosan el kell engednie, de a programtól függ, melyik lesz az.

Mint elmondta, végül egyik kedvenc számában, 800 gyorson nem indul, mert alig fél órával korábban úszik egy hasonlóan „gyilkos” számban, 400 vegyesen. Emellett pedig 200 pillangón és 1500 gyorson is ott lesz, hiszen ezeket más-más versenynapokon tartják.

„Azt beszéltük, hogy a 800 gyorsot kiúsztam az ifi ob-n (egyéni csúcsán öt másodpercet javítva nyert – a szerk.), ezért megpróbálok 400 vegyesen egy nagyot jönni. A 800 gyorsot nagyon szeretem, de a 400 vegyeset sokkal jobban, az a kedvencem”

– magyarázza, hozzátéve, az egyéni csúcsok megdöntése szintén elvárása és szeretne több döntőbe is bejutni.

„Az ob-n harmadik nap úsztam a 400 vegyest, most első nap úszom. Szerintem a hát- és a mellúszásban sok javítanivaló van, amit igyekeztünk megtenni, szóval reméljük, ez kijön az úszásomban az Eb-n. 200 pillangón mindenképp szeretnék egyéni csúcsot úszni, ez az országos bajnokságon azért nem sikerült, mert a 800 gyors után volt nem sokkal, szóval szeretnék 2:12-nél jobb időt úszni”

– fejtette ki Csulák Lia.

Az 1500 gyors az ob-hoz hasonlóan a kontinensviadalon is a végére marad. „Remélem, az előző versenyszámok és a hangulat feldob annyira, hogy az 1500 gyors már örömúszás legyen” – jegyezte meg.

Csulák Lia számai az ifjúsági Európa-bajnokságon
400 m vegyes:
előfutam és döntő 07.06.
200 m pillangó: előfutam és döntő 07.07.
1500 m gyors: előfutam 07.09., döntő 07.10.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email