22_03_29_erdmost_nincskep

A legfontosabb tudnivalók Érdről az ide költözőknek

22_03_29_erdmost_nincskep

A legfontosabb tudnivalók Érdről az ide költözőknek

Tájékoztató füzetet készített az Érdre költözőknek a 2030 Egyesület, melynek kiadványában az újonnan a városba költözők hasznos információkat kapnak a település mindennapjairól, szolgáltatásairól, nevezetességeiről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint beszámoltunk róla, „Mit érdemes tudni egy Érdre költözőnek?” címmel készített – bárki számára letölthető – tájékoztató füzetet a 2030 Egyesület.

A szervezet elnöke, Martin Norbert lapunknak elmondta, a kiadvány ötlete a tavalyi „Érd megtelt?” projektre vezethető vissza, amikor azt kérdezték a jelenlegi városlakóktól, mennyire egészséges folyamatok zajlanak a lakásokkal kapcsolatban.

Ennek folytatásaként szakértők bevonásával az önkormányzattal egyeztetve abban állapodtak meg, hogy idén elindul a Helyi Építési Szabályzat felülvizsgálata, aminek társadalmasításába az egyesület is becsatlakozik és különböző fórumokon kérdezik meg a lakosokat, milyen környezetben szeretnének élni, illetve milyen szabályozó körülményeket szeretnének.

Másrészt az önkormányzat javaslatára készítették el a tájékoztató füzetet a beköltözni szándékozóknak. Mint Martin Norbert ezzel kapcsolatban elmondta, a füzetet azért is hozták létre, hogy a nagy elvárásokkal ideköltöző lakosok is megismerjék a helyi szolgáltatásokat.

A 2030 Egyesület elnöke kifejtette azt is, az 5000 példányban elkészülő kiadványhoz támogatót is sikerült találniuk, ennek terjesztésében pedig elsősorban az ingatlanközvetítők segítségét kérik.

A füzetben többek között a város térinformatikai térképéről, az önkormányzat működéséről, felépítéséről, a helyi szolgáltatókról, médiáról, közlekedésről, úthálózatról, nevezetességekről is olvashatunk.

Martin Norbert hozzátette, a kiadvány A5-ös, négyoldalas mérete bekorlátozta a készítőket, ezért például szabadidős tevékenységek megismertetésére már nem tudtak helyet biztosítani, de információi szerint a közeljövőben az önkormányzat is készít egy részletesebb kiadványt.



 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email