22_03_29_erdmost_nincskep

Egy év múlva már kész is lesz a battai kosárcsarnok

22_03_29_erdmost_nincskep

Egy év múlva már kész is lesz a battai kosárcsarnok

Mint beszámoltunk róla, június 29-én letették a százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium udvarán létesülő kosárlabda edzőcsarnok alapkövét. A létesítmény a tervek szerint pedig 2022. június 30-ig el is készül.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Macsali Róbert, a Százhalombattai Kosárlabda Sportegyesület technikai vezetője az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában emlékeztetett, a tornacsarnok tervét már 2016-ban felvetették és azóta gyűjtenek rá. Akkor ehhez még 70%-os tao-támogatás és 30%-os önrész kellett, de azóta már teljes egészében tao-s forrásból tudják megépíteni az új létesítményt.

Emlékeztetett, a pandémia alatt több alkalommal is ki lettek tiltva a sportegyesületek az oktatási intézmények tornacsarnokaiból, ezért az egyesület 130 sportolója is edzés nélkül maradt. Szerencséjükre a helyi kézilabdacsapat néhány óra edzésidőt tudott „kölcsönözni” számukra a városi sportcsarnokban, emellett pedig a műanyag pályára egy rendezvénysátrat húztak, fűtőberendezést építettek ki, hogy itt sportolhassanak.

Macsali Róbert hangsúlyozta, azért is az Arany János Általános Iskola és Gimnázium udvarán valósul meg az edzőcsarnok, mert ebbe az iskolába járnak a legtöbben Százhalombattán, de a tornaterme nagyon kicsi és régóta szükséges lett volna egy nagyobb létesítmény.

Kiemelte, az új csarnok a városközpontban lesz, amely a sportolók szempontjából is könnyebben megközelíthető, emellett az iskola tanulóinak sem kell lejárniuk a városi sportcsarnokba, hiszen az új létesítményben egyszerre két testnevelésórát is tudnak tartani.

Az 1370 négyzetméter területű létesítményben egy 36 méter hosszú küzdőtér, négy öltöző, bírói öltöző, konditerem, iroda és egyéb kötelezően előírt helyiségek is létesülnek.

A technikai vezető arról is beszélt, a Százhalombattai KSE magának építi a csarnokot és ő is fogja üzemeltetni, amivel „nagy fába vágta a fejszéjét” a klub, ezért baráti társaságoknak is szeretnék kiadni szabadidősportra, így például teremfocira, tollaslabdára vagy asztaliteniszre is.

Macsali Róbert elmondta azt is, az építkezés július első hetében kezdődik meg a csarnok pedig kiviteli tervek szerint 2022. június 30-án készülhet el.


További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Házi segítségnyújtás pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email