22_03_29_erdmost_nincskep

Meleg ebéd a hátrányos helyzetű gyermekeknek

22_03_29_erdmost_nincskep

Meleg ebéd a hátrányos helyzetű gyermekeknek

Az önkormányzat június 16-ától augusztus 31-éig biztosítja munkanapokon a meleg ebédet a hátrányos helyzetű, illetve a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére, bölcsődéstől 18 éves korig. Az ebédet folyamatosan igényelhetik a szülők.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A nyáron is bölcsődébe, óvodába járó gyerekek az intézményekben kapják meg az ebédet (ahogy év közben is), az otthon vakációzók számára (illetve azoknak, akik nem járnak még óvodába, bölcsődébe) a Kincses Óvoda Béke téri, illetve a Szivárvány Óvoda Hegesztő utcai épületébe szállítja a szolgáltató az előre csomagolt levest és főételt, amihez kenyér és – a menütől függően – savanyúság, zöldségféle is jár.

A Humán Iroda adatai szerint jelenleg 125 család (azaz 280 gyermek) lenne jogosult erre a támogatásra, ám csak 13 család élt a lehetőséggel, legalábbis mostanáig, így 39 gyermek részére szállítja a menüt a közétkeztető. Pedig az önkormányzat nagyon rugalmas: noha a vonatkozó jogszabály azt részesíti előnyben, hogy az ebédet helyben fogyasszák el a gyerekek, Érden csomagolva kapják az ételt, és elég egyetlen családtagnak eljönnie érte 11-12 óra között a Béke, illetve a Bem térre.

Az ebédet bármikor le lehet mondani betegség vagy egyéb ok miatt (az adott napon személyesen 11 óráig, vagy telefonon az Intézményi Gondokságnál), de aki ezt nem teszi meg, és két egymást követő napon nem veszi át az ebédet, annak az önkormányzat a továbbiakban csak akkor biztosítja az ingyenes étkezést, ha újból megigényli.

Aki megfelel a feltételeknek, és még nem kérte az ebédet, de szeretne élni a lehetőséggel, bármikor megteheti a nyári szünet alatt: a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai segítenek a papírmunkában. A kitöltött igénylőlapot e-mailben vagy postai úton lehet eljuttatni a Humán Irodához, és személyesen is be lehet dobni a Polgárok Házában elhelyezett dobozba.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email