22_03_29_erdmost_nincskep

Megújuló templomok

22_03_29_erdmost_nincskep

Megújuló templomok

Hetvenhat településen száztizenkét templom, egyházi épület újulhat meg 1,476 milliárd forintból a templomfelújítási program keretében Pest megyében - közülük négy Érden.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön a sóskúti plébániatemplom előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb templomfelújítási programja során – összesen 26 milliárd forintos támogatással – 1800 templomban végezhetnek felújítást, közülük 400 épület a Kárpát-medence magyarlakta településein található.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára elmondta, választókörzetében 125 millió forintból hat katolikus, három református és egy evangélikus templom szépülhet meg Piliscsaba, Budaörs, Budakeszi, Zsámbék, Páty, Tök településeken. 

Aradszki András országgyűlési képviselő kiemelte, a sóskúti katolikus egyházközség tizenötmillió forintos támogatást kapott a templom felújítására. 15-15 millió forintot kapott az Érd-Parkvárosi Református Egyházközség, a Törökbálinti Református Egyházközség, az Érdligeti Református Egyházközség, valamint az Érdi Baptista Gyülekezet és a Késői Eső Gyülekezet.

Tarnai Richárd kormánymegbízott arról beszélt, hogy az egyházi épületek, templomok felújítása már megkezdődött a program keretében. A kormányhivatal feladata a hatósági rész: azon dolgoznak, hogy minél hamarabb célba érjen a pénz, a szándék, ami újjá tudja varázsolni a templomokat. Ezek a beruházások kiemelt figyelmet érdemelnek – tette hozzá, hangsúlyozva: fontos, hogy legyenek olyan helyek, amelyek találkozási pontokként működhetnek, növelik egy település vonzerejét, és hozzájárulnak az épített örökséghez.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email