22_03_29_erdmost_nincskep

Hamarosan megszűnhet a kötelező maszkhasználat

22_03_29_erdmost_nincskep

Hamarosan megszűnhet a kötelező maszkhasználat

Megszűnik a kötelező maszkhasználat 5,5 millió koronavírus ellen beoltott ember elérése esetén - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.Az 5,5 millió beoltottra vonatkozó cél néhány napon belül elérhető - tette hozzá.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Elmondta: főszabályként belső terekben nem kell majd maszkot viselni és 5,5 millió beoltott esetén védettségi igazolvány sem kell a szállodákban, éttermekben, fürdőkben és a strandokra. Hozzátette: az egészségügy területén megmarad a maszkhasználat.

A védettségi igazolvány szükséges lesz a tömegrendezvényeken, a sportrendezvényeken, a koncerteken és az éjszakai zenés szórakozóhelyeken.

Július 1-jétől az európai uniós zöld útlevél Magyarországon is hatályba lép. Papíralapon a kormányablakokban lesz igényelhető, elektronikusan pedig az ügyfélkapun keresztül. Jövő hétfőtől tájékoztató kampány indul, és valamennyi, a zöld kártyával kapcsolatos részletet ismertetnek majd. A kártyát az kaphatja meg, aki átesett a betegségen, negatív a PCR-tesztje, illetve van védőoltása. Ezt háromféle QR-kód jelzi majd.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email