22_03_29_erdmost_nincskep

Tárnokon is újraindult az élet

22_03_29_erdmost_nincskep

Tárnokon is újraindult az élet

Lukács László, Tárnok polgármestere közösségi oldalán ír, a Radetzky megemlékezésről, szúnyoggyérítésről, az Agárdi Popstrandról, a veszélyhelyzet végéről, a nyár kezdetéről és az egészségház körüli térről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint írja a polgármester, 1909. június 14-én, Tárnokon született Radetzky Jenő, az elismert ornitológus, valamint Radetzky Dezső, volt tárnoki néptanító és ornitológus. Radetzky Dezső 22 éven keresztül tanított és lakott a Marton utcai óvoda épületében, mely akkoriban népiskolaként működött. Hozzátette, hogy Radetzky Dezsőben a Tárnokon eltöltött esztendők ébresztették fel a madarak iránti vonzalmat és indították el ornitológiai munkásságát. „A tiszteletükre alapított díjat augusztus 20-án, a többi elismeréssel együtt adjuk át. Június 14-én a Marton utcai óvoda oldalán lévő emléktábláknál koszorúztunk a család képviselőjével és a helyi megemlékezőkkel együtt.”- olvasható Lukács László posztjában.

Tárnok polgármester közösségi oldalán kifejti, hogy folyamatos a településen a biológiai szúnyoggyérítés, a csípőszúnyogok tenyészőhelyeinek felderítése folyamatos, akár csak azok biológiai kezelése is. „Jelentős potenciális tenyészőhelyek a Benta patak mentén elterülő rétek, melyeken sok esetben található pangó vízfelület. Hasonlóan kezelendőek az árkokban megmaradt vizek.” Kitér arra is, hogy ahol lárvákat találtak az ellenőrzés során, ott minden esetben megtörtént a biológiai kezelés, ennek eredményeként Tárnokon vannak területek, ahol elviselhető a szúnyogok mennyisége. Ahol még mindig nagyon sok, ott vagy a közelben van valahol egy pangó vízfelület, amit nem találtak meg, vagy magán kertekben lévő vizekhez nem fértek hozzá a szakemberek. Egy halak nélküli kerti tó, vagy egy fedetlen vízgyűjtő hordó a szúnyogok ezreit szabadíthatja a környezetére

Hétvégén volt az első koncert az Agárdi Popstrandon, az Önkormányzat szokásos támogatása fejében a tárnoki lakosoknak 50%-s kedvezményt adnak egész évben.

Véget ért a veszélyhelyzet, így újra ülésezhet a testület, erre június 29-én, kedden kerül sor, amit a megszokott módon közvetítenek majd.

Elkészült az egészségház körüli vasrácsok cseréje, mely már balesetveszélyes volt. A csere azért tartott ilyen sokáig, mert nem csak a rácsokat kellett lecserélni, hanem a mellette lévő kövezést is fel kellett szedni, s újra lerakni, mivel azok nagyon megsüllyedtek.

Az iskolában tartottak gyereknapot, melyre a Kézilabda Szövetség elkészítette az új pálya palánkjainak matricázását is. „Jelképesen átadtuk a gyerekeknek, bár már korábban is használhatták. Reményeink szerint az iskolakezdéskor lehet egy igazi átadó ünnepséget rendezni.” Az óvodákban és a bölcsődékben is meg volt a nagyok búcsúztatása. Megkezdődött a vakáció, az igazi nyár! Ezzel együtt az esti órákban megnőtt a vízhasználat is. Ilyenkor mindig érezhető a nyomáscsökkenés a vízhálózatunkban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email