22_03_29_erdmost_nincskep

Kedden folytatják a szúnyoggyérítést

22_03_29_erdmost_nincskep

Kedden folytatják a szúnyoggyérítést

2021. június 22-én a napnyugta utáni időszakban végez földi kémiai védekezést a szúnyogok ellen a Rovért Kft. Érden – jelent meg az erd.hu-n, ahol arra hívják fel a figyelmet, hogy a kertben hagyott játékokat, eszközöket a gyérítés előtt érdemes összegyűjteni vagy letakarni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Rovért Kft. ismertette azt is, ha az időjárás nem teszi lehetővé a június 22-i gyérítést, akkor a tartaléknap június 23.

Részletezték, a gyérítést a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szerrel végzik.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email