22_03_29_erdmost_nincskep

Kedden folytatják a szúnyoggyérítést

22_03_29_erdmost_nincskep

Kedden folytatják a szúnyoggyérítést

2021. június 22-én a napnyugta utáni időszakban végez földi kémiai védekezést a szúnyogok ellen a Rovért Kft. Érden – jelent meg az erd.hu-n, ahol arra hívják fel a figyelmet, hogy a kertben hagyott játékokat, eszközöket a gyérítés előtt érdemes összegyűjteni vagy letakarni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Rovért Kft. ismertette azt is, ha az időjárás nem teszi lehetővé a június 22-i gyérítést, akkor a tartaléknap június 23.

Részletezték, a gyérítést a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szerrel végzik.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Házi segítségnyújtás pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email