22_03_29_erdmost_nincskep

Szavazzon valamelyik tanösvényre!

22_03_29_erdmost_nincskep

Szavazzon valamelyik tanösvényre!

Július 11-éig voksolhatunk két érdi projektre a Tesco zsetonos szavazásán, nem az interneten keresztül, hanem személyesen a hipermarketben. Az érdi környezetvédők egy Natura 2000-es tanösvény kialakítását tűzték ki célul a klímabarát parkban, az Érdnyugat egyesület Fundoklia manóösvényt hozna létre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 A hipermarket 180 kezdeményezést támogat országszerte. Az érdi, a martonvásári és a százhalombattai Tesco áruházban három, a térségünkben megvalósításra kerülő projekt közül választhatunk, ebből kettő érdi, ráadásul a környezetvédelemhez kapcsolódik.

Az Érdnyugat Egyesület egy természetvédő tanösvényt szeretne kialakítani a Fundokliában, kifejezetten gyerekek számára. Mint írják: „Napjainkban a bolygó megóvása az egyik legfontosabb cél. A kisgyerekek környezettudatos gondolkodásának kialakítása az egész emberiség számára fontos feladat. Ezt a legjobb helyben, az életkori sajátosságoknak megfelelően kezdeni. A természetvédő tanösvény kialakítása lehetővé tenné, hogy a környékbeli gyerekek (és szüleik) mesés formában, a manók életének bemutatásán keresztül ismerjék meg a természetet és a környezetvédelem alapjait”.

Gáspár Katalin elnök az ÉrdMostnak elmondta: a meglévő tanösvényt szeretnék gyerekbaráttá tenni egy, a honlapjukről letölthető mese, és kihelyezett eszközök segítségével (később telefonos applikációt is kifejlesztenének).

Az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület a klímbarát parkban alakítana ki egy Natura 2000-es tanösvényt. „Hozzuk közel a természetet, ismerjük meg környezetünket! Érd és Parkváros első klímabarát parkja legyen egy hely, ami vonzó fiatalnak és idősnek egyaránt! Ahol kikapcsolódhat a kisgyermek és a nagymama, és ahol játszva tanulhatunk természetről, környezetről. Ahol levehetjük a cipőnket, és járhatunk mezítláb a tanösvényen, vagy labdázhatunk önfeledten. Ahova vihetjük a piknikkosarat, és eltölthetünk egy napot akár a családdal, jó levegőn, jó környezetben” – írják.

Martin Norbert, az egyesület tagja az ÉrdMostnak elmondta: attól függően, hogy hányadik helyen végeznek a három pályázat közül, és mekkora forrást nyernek el, valósítanák meg elképzeléseiket (padok, őshonos növények telepítése, madárodúk, információs táblák, a források függvényében). 

A harmadik jelölt a Martonvásári Fúvószenei Egyesület, amely a zenén keresztül szeretné formálni a közösséget, egy produkció létrehozásán keresztül. 

Aki szeretné támogatni valamelyik pályázót, kérjen szavazózsetont a pénztárostól, majd dobja be a szavazóurnába (részletek itt). Természetesen nemcsak egyszer lehet szavazni, hanem ahányszor a Tesco-ban vásárolunk. 

 

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email