22_03_29_erdmost_nincskep

Erzsébet-táborok várják a gyerekeket

22_03_29_erdmost_nincskep

Erzsébet-táborok várják a gyerekeket

Balatoni Erzsébet-táborozás vár idén nyáron ötvennégy érdi gyermekre: a Szociális Gondozó Központ két hetet pályázott meg. Huszonkét 6–11. osztályos gyermek tölthet egy hetet Zánkán, harminckét 1–8. osztályos pedig ugyanennyit Fonyódligeten.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Az iskolai szociális munkásokon keresztül a hátrányos helyzetű családoknak kínáltuk fel ezt a lehetőséget, hiszen ők egyébként nem jutnak el a Balatonra. Az is szempont volt, hogy olyan gyerekek jöjjenek, akik korábban még nem vettek részt a programban. A helyek pillanatok alatt beteltek, nagy az érdeklődés, hiszen ennek a tábornak nincs díja” – mondta lapunknak Tréfa Gabriella szociálpedagógus.

Megtudtuk azt is: a táborszervezők megküldik a lehetséges programok listáját – ebben szerepelnek kulturális, mozgásos, készségfejlesztő programok, valamint különféle bemutatók és egyéb események –, ebből választhatják ki azokat, amelyeken szeretnének részt venni.

„A családok nagyon örülnek ennek a lehetőségnek. Akik voltak a korábbi években, már auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikusan jelentkeznek, de érthető módon azoké az elsőbbség, akik még nem vettek részt bentlakásos táborban. A fennmaradó helyekre jöhetnek visszajárók is” – tette hozzá az érdi koordinátor. Idén napközis Erzsébet-tábor nem lesz, de a felsős, illetve középiskolás fiataloknak terveznek majd foglalkozásokat a nyári szünetben, prevenciós céllal.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email