22_03_29_erdmost_nincskep

Kilövés helyett elriasztás

22_03_29_erdmost_nincskep

Kilövés helyett elriasztás

Különös módszert vetettek be a mezőőrök a Fenyves-Parkváros utcáin feltűnt vadmalacok ellen: környezetbarát, de az állatok számára kellemetlen szagú szerrel fújták be az állatok vonulási útvonala mentén található növényzetet. Így várhatóan sikerül a 15 tagú kondát távol tartani a lakott területtől.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Csőzik László polgármester közösségi oldalán beszámolt róla, csütörtök délután elkísérte a mezőőröket Fenyves-Parkváros tetejére, ahol egy speciális vadriasztó szert helyeztek ki a Darukezelő utcai park területén, az Iparos út fás-bokros üres telkein, a buszforduló végében, valamint azon az ösvényen, amelyen át pár napja visszabattyogtak a sokak által észlelt vaddisznók az erdőbe.

„12 kismalac, 2 koca és 1 süldő alkotta a kondát, mely elég otthonosan mozgott az elmúlt hetekben az Esztergályos, a Fűrészelő és az Iparos út mentén. Két vadkamerát is felállítottunk a környéken, figyeltük, hol tűnnek fel újra; bevontuk a vadásztársaságot, az erdészetet, több vadászt és a helyi polgárőrséget is annak érdekében, hogy sikerüljön őket kivezetni az utcákból, és távol tartani őket” – jegyezte meg Csőzik László, hangsúlyozva: a riasztószer állati eredetű zsiradék felhasználásával készül, hatóanyagát a természetben történt megfigyelések alapján fejlesztették ki. Teljesen környezetbarát, riasztó hatását az állatok számára kellemetlen szagával váltja ki, miközben veszélyt nem jelent rájuk.

 

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email