22_03_29_erdmost_nincskep

Akadozik a hulladékszállítás Budaörsön?

22_03_29_erdmost_nincskep

Akadozik a hulladékszállítás Budaörsön?

A Budaörsi Infó azt írja, amióta az állam kivette a város kezéből (BTG) a hulladékkezelési szolgáltatást egyre nagyobb és nagyobb a gond. Az elmúlt hetekben több utcában nem vitték el időben a szemetet vagy a zöldhulladékot. Az ügyben megkérdeztük az ÉTH ügyvezetőjét, Csókai Viktort.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Azt írják, vannak olyan utcák Budaörsön, ahol már egy hete vagy akár több ideje várják a szemeteskukák, hogy kiürítsék őket.

„Sajnos a zöldhulladék esetében is „menetrendszerű” az elakadás, mióta az érdi szolgáltató, azaz az állami holding a szolgáltató Budaörsön”

– jegyezték meg.

Hozzátették, az ÉTH tud a problémáról, de megkeresésükre csak azt mondták, igyekeznek mihamarabb megoldani.

Ezt erősítette meg kérdésünkre Csókai Viktor is, az ÉTH ügyvezetője. Azt mondta: az állam nem vette ki a szolgáltatást a BTG kezéből, Budaörs város döntött úgy, hogy a hulladékkezelésre, mint közszolgáltatásra az Érd és Térsége Hulladékkezelési Kft-t bízza meg. 

„Egyébként a BTG-nek sem hulladék kezelésre, sem szállításra, sem gyűjtésre nincsen engedélye, de nem is kell neki, amíg ezeket a feladatokat más látja el!” – hangsúlyozta Csókai, aki hozzátette: nincs olyan, hogy „érdi szolgáltató”. Az ÉTH közvetlen tulajdonosa az az önkormányzati társulás, aminek tagja Budaörs is!

A BTG munkatársa a problémával kapcsolatban a Budaörsi Infónak elmondta, hogy egyelőre folyamatos elmaradásokkal küzd az ÉTH. A város vezetése tud a kialakult helyzetről és egyeztet a szolgáltatóval. Az elmaradások oka legnagyobb részben a meghibásodott, és ezáltal a járatból kimaradt járművek.

Csókai Viktor erre is reagált, azt nyilatkozta, hogy a járművek nagy részét Budaörstől bérelik. A műszakilag alkalmatlan autók helyett pedig újabbakat bérelnek annak érdekében, hogy a szolgáltatásuk minősége javuljon!

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email